Foto: Anders Andersson
Svenska Cupen

Karlstadbacken inför den omöjliga uppgiften

ANNONS

Rebecka Heed Arvidsson: "Det finns nog ingen i innebandysverige som tror på oss i denna match"

Karlstads damer har rustat upp laget fint under silly season men precis innan seriestarten fick man in pricken över i:et när den före detta SM-guldmedaljören Rebecka Heed Arvidsson bestämde sig att ta ner klubban från hyllan igen, efter bara några månaders uppehåll. 

- Förra säsongen var det mycket pusslande med att få ihop vardagen med innebandyn på grund av skiftarbete samt att resorna var långa och krävande i sig. Här i Karlstad har jag ett jobb där jag bara jobbar dagtid under veckan. Tanken var inte att jag skulle spela men efter sommaren så var jag med och körde lite träningar med Karlstad och kände att jag fick suget tillbaka.

Förra säsongen spelade Heed Arvidsson i Endre men hon och sambon Linnea Wallgren bestämde sig för att flytta till Karlstad där Wallgren tidigt blev klar för en comeback i Karlstad. Eftersom tanken var att inte spela denna säsong har Heed Arvidsson inte spelat någon match i Svenska Cupen utan hon hoppar in i hetluften direkt i semifinalen mot Thorengruppen ikväll.  

- Det känns roligt. Jag har tittat på de andra matcherna och tycker det sett bra ut. Speciellt den matchen mot Sirius. Det var en bra laginsats. Har ju spelat tre seriematcher nu och fått vänja mig lite vid matchtempot igen och det har känts bra.

Att möta Thorengruppen är inte den lättaste uppgiften framförallt inte som back med tanker på att Thorengruppens anfallsspel håller världsklass rakt igenom. För tillfället parkerar fem Thorengruppen spelare på topp tio i poängligan i SSL på platserna ett, två, tre, fem och tio.  

- Det är såklart en otroligt svår motståndare och de är ju som du säger ett av världens bästa lag. Deras forwards är ju otroligt skickliga med boll. Det gäller för mig att spela mitt fysiska spel samt försöka behålla lugnet och inte överarbeta situationerna.

Vad talar för att ni kan ta en skrällseger på hemmaplan och sätta er i ett bra läge inför returen?

- Det är en väldigt svår uppgift. Vi behöver verkligen ligga tätt och rätt i försvaret hela tiden. Att jobba hårt defensivt är vi bra på. När vi vinner boll måste vi vara noggranna och spela smart. Vi måste våga spela runt bollen och vara effektiva när lägena kommer. Det finns nog ingen i innebandysverige som tror på oss i denna match. Vi är underdogs och det passar oss rätt bra.



Highlights: Karlstad-Jönköping 4-3

Se alla målen från SSL-mötet.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: