#ibsilly-nytt
Foto: Erik Edlund
#ibsilly

Kalmarsund förstärker med nybliven guldmedaljör

ANNONS

Thorengruppens guldtränare gör comeback i laget han fick sparken från 2017.

Efter att Thorengruppen vunnit SM-guld i våras meddelade huvudtränaren Christoffer Suominen att han valt att kliva av uppdraget som huvudtränare för laget, efter två år på posten, för att istället bli spel- och spelarutvecklingsansvarig för klubbens båda seniorlag samt Umeå Västras damlag i Allsvenskan.

Men på den nya posten blev han inte långvarig då Kalmarsund idag gick ut med ett pressmeddelande att de värvar tillbaka Suominen, som 2015/16 tog upp Kalmarsunds damer till SSL för första gången. Ett uppdrag som han dock fick sparken ifrån efter att de åkte ur SSL säsongen efter. Sedan dess har han varit tränare i Linköping, Mora och Team Thorengruppen, där han också tog upp laget till SSL. 

- Christoffer tillträder sin tjänst i föreningen på deltid med start från den 1 januari 2022. Från den 1 augusti 2022 övergår tjänsten till heltidstjänst i omfattning. Tjänsten kommer att vara på 50% mot föreningens elitlag på damsidan där Christoffer kommer att ingå i ledarstaben och ha delat ansvar för laget tillsammans med nuvarande huvudtränare Viktor Sheffield, skriver Kalmarsund i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Viktor och Christoffer kommer att jobba tätt ihop och tillsammans med Patrik Klockare Bäck utforma samarbetet och rollerna tillsammans. Vidare är tjänsten till 50% som sportsligt ansvarig på ungdomssidan, där FBC Kalmarsund som består av både FBC Kalmarsund och FBC Kalmarsund Ungdom står inför ett stort förändringsarbete såväl organisatoriskt som sportsligt.

LÄS OCKSÅ: EXTRA: Alexander Brinkmann lämnar Kalmarsund och Alexander Brinkmann om uppbrottet med Kalmarsund


Foto: Per Wiklund

Christoffer Suominen om att göra comeback i Kalmarsund:

- Det känns fantastiskt roligt att återvända till FBC Kalmarsund. I våras fick vi tillskott i familjen och allt eftersom har en hemlängtan vuxit fram hos oss. När FBC Kalmarsund hörde av sig föll alla pusselbitar på plats och det känns otroligt inspirerande att bli en del av föreningen och den högt ställda målsättningen som finns där. Jag är även otroligt tacksam för den fina dialogen som varit med Thorengruppen och Umeå Västra, som gjort detta möjligt. Just åren i Umeå har varit vitala för min utveckling som både människa och tränare. Det ska bli spännande att få börja arbeta med alla ambitiösa spelare och ledare som finns i föreningen. Jag ser redan nu fram emot att få implementera och utveckla verksamheten.

Kalmarsund har som uttalad målsättning att gå upp till SSL kommande säsong och Suominen har ju erfarenhet som behövs med tanke på att han tagit upp både Kalmarsund och Thorengruppen till Superligan, tidigare. 

- Christoffer kommer att tillföra spetskompetens kring taktik, träningsmetodik och individuell utveckling. Vi är glada att efter en kort tids diskussion kunnat landa ett avtal med Christoffer, som besitter en unik kompetens och så sent som i våras vann SM-guld med damerna i Team Thorengruppen. Christoffers erfarenheter från de senaste åren kommer att tillföra mycket i vår satsning, säger Patrik Klockare Bäck, sportdirektör i FBC Kalmarsund.



Fem poäng av Telgestjärnan i toppmötet

Se Therese Gustafssons show mot Åkersberga

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: