ibsilly-extra
Per Viberg och Alexander Brinkmann.
Foto: FBC Kalmarsund.
Allsvenskan västra/södra

EXTRA: Alexander Brinkmann lämnar Kalmarsund

ANNONS

Chockerande beskedet – nytillträdde sportchefen lämnar allsvenska laget.

Under måndagskvällen kablades den överraskande nyheten ut: Kalmarsund och Alexander Brinkmann går skilda vägar. Brinkmann kom till föreningen säsongen 2019/20 och har varit huvudtränare för klubbens lag i SSL-herr de två senaste åren. Han blev i våras utsedd till Superligans bästa tränare för sina insatser den gångna säsongen, när han var med och tog Kalmarsund till semifinal.

Han lämnade sin post efter att säsongen tog slut och blev istället operativ sportchef för klubbens damlag, men den vistelsen blev kort. Kalmarsund meddelade under gårdagskvällen att samarbetet avbrutits 

- De båda parterna har den senaste tiden diskuterat framtiden vilket utmynnat i att man i samförstånd har kommit överens om att Alexander slutar sin tjänst i föreningen som operativ sportchef för dam- och flickverksamheten den 30 september. FBC Kalmarsund önskar Alexander Brinkmann lycka till i framtiden, skrev man på sin hemsida.

När Innebandymagazinet ringer upp klubbchefen Per Viberg så är det fortsatt förteget kring skälen bakom beslutet.

- Det finns inte så mycket mer att säga, mer än det som stod i pressmeddelandet som vi skickade ut. Ska jag säga något kort så har vi haft samtal en tid och Alexander har sagt upp sig, säger Viberg till Innebandymagazinet. 

- Vi har haft diskussioner senaste veckorna och kokat ner till att han har bestämt sig för att göra något annat, och då har han sagt upp sig. 

Brinkmann har i sin nya roll som sportchef tagit in flera meriterade värvningar till klubbens lag i damallsvenskan, där duon Moa Tschöp och Matilda Sjödin från Täby sticker ut allra mest. 

Vad tycker du om hans arbete som sportchef för damerna?

- Vår satsning kvarstår och vi är nöjd med den. Nu har vi haft lite bortfall på grund av tråkiga skador på ett par nyckelspelare, men satsningen står kvar som tidigare. Vi satsar på SSL och det förändringar inte dagens (måndag) uppsägning. 

Utifrån kan det kännas konstigt att ni har känt varandra under flera år och jobbat ihop, och helt plötsligt går det så långt att ni inte kan jobba ihop? Förstår du om det kan tolkas lite märkligt?

- Nu är det ju du som säger det, det kan finnas många anledningar till att man säger upp sig. Det behövs inte vara de anledningar som du nämner. Jag kan bara konstatera att Alexander har sagt upp sig och vi förhåller oss till det. Det är inte mer dramatiskt än så.

Vad tycker du om hela situation som har blivit?

- Det är bra att vi har en stark organisation med många anställda, vi har en ytterst ansvarig sedan innan i Patrik Klockare Bäck, som är för både damer och herrar och han är kvar föreningen. Till skillnad från många andra föreningar så är vi ett gäng som jobbar på kontoret och har en stark laguppställning. Det finns föreningar som inte har någon anställd alls, eller har en till två, men vi är betydligt fler än så. När folk slutar så kan vi hantera det enklare än vad andra föreningar kanske kan göra. 

Hur är din och klubbens relation med Brinkmann?

- Den är god, det har varit goda samtal mellan Alexander, mig och Patrik Klockare Bäck. Det har inte varit några problem. Det har varit positiva och bra samtal. 

Kommer ni ta in en ersättare till Brinkmann?

- Nej, nu kommer vi inte göra det. Nu handlar det om att fördela uppgifterna och sen så kan det finnas enstaka uppgifter som vi kan behöva lösa, och kanske köpa in lite timmar eller liknande. Men vi kommer inte ersätta Alex med någon annan idag, imorgon eller den första september. 



Highlights: Kalmarsund-Team Thorengruppen 5-6 SD

Skrällen! Se supervändningen, trots ett felaktigt bortdömt mål.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: