brinkmann lämnar kalmarsund
Alexander Brinkmanns tid i Kalmarsund är över.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan västra/södra

Brinkmann: "Då känns det inte bra"

ANNONS

Alexander Brinkmann efter att ha lämnat sin roll som sportchef för Kalmarsunds damer.

Årets tränare i SSL herr 2020/21, Alexander Brinkmann, lämnar Kalmarsund. Han ledde herrlaget de två senaste säsongerna och klev därefter på jobbet som operativ sportchef för damlaget i Allsvenskan, men sejouren avslutades i förtid. 

Per Viberg, Kalmarsunds klubbchef, säger att det är Brinkmann sagt upp sig. Man har haft diskussioner de senaste veckorna vilket lett till att Brinkmann bestämt sig för att göra något annat. Samtidigt betonar Viberg att relationen fortsatt är bra mellan parterna.

- Den är god, det har varit goda samtal mellan Alexander, mig och Patrik Klockare Bäck (sportdirektör). Det har inte varit några problem. Det har varit positiva och bra samtal, säger Viberg till Innebandymagazinet.

- Vi har haft diskussioner senaste veckorna och kokat ner till att han har bestämt sig för att göra något annat, och då har han sagt upp sig. 

Brinkmann säger själv till Innebandymagazinet att beslutet var i samråd och att han rent formellt sa upp sig under måndagen.

- VI har snackat ihop oss om framtiden och landat i att den inte är tillsammans, säger han till Innebandymagazinet.

Hur känner du själv kring hela situationen?

- Jag tycker att det är tråkigt, såklart. Som rekryteringsansvariga har man många flyttar och rekryteringar på sitt samvete, i den meningen. Man får hålla tummarna att det blir bra för de berörda ändå. 

Brinkmann har varit med och tagit storstjärnorna Matilda Sjödin och Moa Tschöp från Täby till allsvenska Kalmarsund, två övergångar som gav eko i hela innebandy-Sverige. Andra värvningar inkluderar norska trion Karen Farnes, Thea Ekholt (båda Endre) och Emma Ellefsen Fagerhøi, samt Julia Zachrisson (Täby), Ellen Gunnarsson (KAIS Mora) och Louise Mannerstål (Nykvarn).

- Man är i en position där man tar människor till en stad, förening och ett lag, och till ett land för vissa. Är man sedan inte på plats när de börjar så känns det inte bra. 

Har det varit så att värvningarna inte kommit till ro eller rätt?

- Nej, verkligen inte. De känns skitbra! Min bedömning är att det är fullträffar rakt igenom, jag är jättenöjd. 

Att ni inte har samma syn på framtiden kan tyda på att man inte kommit överens. Har det funnits meningsskiljaktigheter mellan dig och folk i föreningen?  

- Nej, det tycker jag inte. Det händer på många arbetsplatser, att man inte har samma syn på framtiden. Det är ett medialt arbete men jag tror många kan relatera, det är ju många som byter jobb. 

Är det sportsliga frågor som ni hinte sett samma på?

- Där tror jag att jag passar. 

Till sist – vad händer nu för din del?

- Jag har ingen aning. Då är jag helt ärlig med dig (skratt). Jag har varit på träning nu med laget så jag har hunnit se att det har plingat till i telefonen några gånger. Hälften har varit från klubbledare som undrar vad man ska göra, och den andra hälften har varit från kompisar som frågar vad man ska presenteras på för jobb imorgon ungefär. Jag kan säga att ni kommer bli rejält chockade i så fall, om det presenteras något imorgon. Det hade jag blivit.



Highlights: Kalmarsund-Team Thorengruppen 5-6 SD

Skrällen! Se supervändningen, trots ett felaktigt bortdömt mål.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: