RIG Umeå vann mot IBK Luleå

RIG Umeå vann med 4-3 hemma mot IBK Luleå

Det blev en uddamålsseger för RIG Umeå i matchen mot IBK Luleå i Allsvenskan norra dam på söndagen. Laget vann med 4-3 (1-0, 1-1, 2-2) hemma i Midgårdshallen.

IBK Luleås tränare Roger Ehlin:

– Det blev en match i högt tempo med RIG som det spelförande laget, men vi var bra i försvar och lyckades ofta komma förbi deras press och ibland ha långa anfall. Vi följdes år målmässigt och det blev spännande i slutet.

RIG Umeå tog ledningen efter 11.40, genom Juni Söderqvist framspelad av Cajsa Alm. Efter 3.27 gjorde RIG Umeå 2-0 genom Hanna Modigh.

IBK Luleå reducerade dock till 2-1 genom Annie Ehlin efter 7.40 i andra perioden. RIG Umeå startade tredje perioden vassast. Laget gick från 2-1 till 3-1. Men IBK Luleå svarade och gjorde 3-2.

Därefter var det dock RIG Umeå som avgjorde. Laget gjorde 4-2 med fem minuter kvar att spela genom Ella Johannesson på pass av Ella Zetterstedt. IBK Luleå hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 4-3.

RIG Umeå har nu sex poäng efter tre spelade matcher, medan IBK Luleå har tre poäng efter fyra matcher.

Tisdag 12 oktober 19.45 spelar RIG Umeå borta mot IBF Dalen. IBK Luleå möter Umeå Västra hemma i Kronanhallen söndag 10 oktober 16.00.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå