Lindås Rasta förlorade mot Fagerhult Habo

Målfest när Fagerhult Habo krossade Lindås Rasta i Salming Arena

Fagerhult Habo hade inga problem med Lindås Rasta i Allsvenskan södra herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 9-2 (2-1, 2-1, 5-0).

– Vi var tvungna att chansa lite i sista perioden och då rinner det på, kommenterade Lindås Rastas tränare Jonas Eliasson.

Lindås Rasta började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.23 slog Pontus Persson till på pass av Axel Larson.

Fagerhult Habo kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.09 gjorde Joel Dagman mål framspelad av Theo Eriksson.

Laget tog också ledningen efter 18.26, genom Jesper Ekström på pass av Filip Åkerblom.

Fagerhult Habo dominerade även i andra perioden. Laget gick upp till 1-3 innan Lindås Rasta reducerade.

Därefter kontrollerade dock Fagerhult Habo spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 2-4. Fagerhult Habo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-2. Målen i sista perioden gjordes av Theo Eriksson, Theo Eriksson, Joel Dagman, Robin Raske och Simon Hedin.

Noterbart är att Joel Dagman gjorde två mål för Fagerhult Habo och totalt tre poäng, Theo Eriksson stod för tre poäng, varav två mål och Simon Hedin gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Lindås Rasta ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Fagerhult Habo ligger på första plats.

I nästa match, lördag 9 oktober, har Lindås Rasta Lillån borta i Idrottshuset 14.00, medan Fagerhult Habo spelar hemma mot Åstorp/Kvidinge 16.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall