Linköping FBC spelade lika mot Växjö IBK U

Delad pott för Linköping FBC och Växjö IBK U

Hemmalaget Linköping FBC och Växjö IBK U spelade oavgjort i division 1 östra Götaland herr, 6-6 (2-1, 2-2, 2-3) på lördagen.

Växjö IBK U tog ledningen efter 4.46, genom Hannes Christiansen på pass av Noel Gustavsson.

Linköping FBC kvitterade till 1-1 efter 17.22, genom Björn Andersson framspelad av Filip Serrander.

Laget tog också ledningen efter 19.42, genom Jack Linderson på pass av Tom Carlsson.

Linköping FBC gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1.

Växjö IBK U reducerade dock till både 4-2 och 4-3 genom Hannes Christiansen och Melvin Fagerberg efter 10.57. Efter 5.14 kom 4-4 genom ett snöpligt självmål.

7.20 in i tredje perioden slog Linköping FBC:s Tom Carlsson till på nytt på pass av Hampus Andersson och gav Linköping FBC ledningen.

Efter 10.52 slog Filip Serrander till framspelad av Björn Andersson och ökade ledningen för Linköping FBC.

11.42 in i perioden nätade Växjö IBK U:s Amadeus Carlström på pass av Eric Jinneskog och reducerade åt Växjö IBK U.

Laget kvitterade till 6-6 med 37 sekunder kvar att spela genom Theo Christiansen framspelad av Eric Jinneskog. Det fastställde slutresultatet till 6-6.

Snackisen var att Linköping FBC:s Tom Carlsson stod för fyra poäng, varav två mål.

För tabellens utseende betyder det här att Linköping FBC ligger på sjätte plats medan Växjö IBK U har niondeplatsen.

I nästa omgång har Linköping FBC Vimmerby borta i Vimmerby Idrottshall, fredag 8 oktober 19.30. Växjö IBK U spelar borta mot Bergs IK lördag 9 oktober 13.00.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2