Linköping FBC vann mot Bergs IK

Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2

Linköping tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Berg i division 1 Mellersta herr på lördagen med 12-2 (4-0, 2-2, 6-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Med fyra omgångar kvar är Linköping på andra plats i tabellen, och Berg leder fortfarande serien. Sex poäng skiljer lagen åt.

– Vi vet att vi är starka hemma om än siffrorna blev lite väl stora idag mot ett för dagen blekt Berg. Men skönt att studsa tillbaka efter förra helgens insats och att alla 3 femmor producerar framåt. Extra plus till 3e som spelar 5-0 i sin match i matchen, kommenterade Linköpings tränare Marcus Johansson.

Bergs lagledare Anton Nydén:

– Otroligt besviken på hur vi kan vika ner oss så totalt, i en så pass viktig match. FBC förtjänar självklart vinsten idag. Det var bara ett lag på banan under i princip hela matchen. De vill mer, springer mer och spelar bättre. En redig kross tyvärr.

Segern var Linköpings åttonde på de senaste nio matcherna, och nionde hemmasegern i rad.

Efter 17 matcher i rad med poäng blev det till slut förlust för Berg.

Linköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0, två mål av Joel Ehnö, ett mål av Isak Badic och ett mål av Jonatan Törn. Och det var bara början. Linköping hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.17 genom Theo Asplund, och gick upp till 6-0 innan Berg kom tillbaka och reducerade till 6-2.

Innan perioden var över hade Linköping ryckt åt sig ledningen med 7-2. Linköping fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-2. Målen i sista perioden gjordes av Felix Sunell, Niclas Jakauby, Anton Lundquist och Joel Ehnö.

Linköpings Theo Asplund stod för ett mål och tre assists, Tom Carlsson hade tre assists, Joel Ehnö gjorde tre mål och Isak Badic gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Linköping med 36–23 och Berg med 33–30 i målskillnad.

På lördag 17 februari 13.00 spelar Linköping borta mot Örebro Innebandy, och Berg hemma mot Lidköping.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping