Nyköping vann mot CL98IC A

Seger för Nyköping efter avgörande i förlängningen mot CL98IC A

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Nyköping avgöra den jämna matchen hemma mot CL98IC A i division 1 östra Götaland herr. Slutresultatet blev 7-6 (2-1, 2-5, 2-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Filip Grahn som stod för det avgörande målet.

CL98IC A:s tränare Mikael Sandebäck kommenterade matchen:

– Jag tycker vi gör en bra match i två perioder sedan är sista perioden inte bra. Vi gör deras målvakt bra och skjuter i helt fel lägen. En stor besvikelse att bara åka hem med en poäng. Jag tror Nyköping kommer ta en hel del poäng på hemmaplan.

Det var andra raka segern för Nyköping, efter 6-1 mot Växjö IBK U i premiären.

Nyköping började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 43 sekunder slog Christoffer Ekstrand till på pass av Lucas Öijvall.

CL98IC A kvitterade till 1-1 efter 8.00, genom Filip Gustafsson framspelad av Jonathan Karlberg.

Nyköping tog ledningen på nytt efter 18.43, ännu en gång genom Christoffer Ekstrand framspelad av Rabi Kahlaji.

CL98IC A dominerade även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 0.19 genom Jonathan Karlberg, och gick upp till 2-3 innan Nyköping kom tillbaka och reducerade till 4-3.

Innan perioden var över hade CL98IC A ryckt åt sig ledningen med 4-6. 7.57 in i tredje perioden nätade Nyköpings Christoffer Ekstrand på nytt på pass av Lucas Öijvall och reducerade åt Nyköping.

Efter 16.12 nätade Rikard Westerberg framspelad av Pontus Eriksson och kvitterade för Nyköping.

I förlängningen tog det 2.22 innan Nyköping också avgjorde till 7-6. Matchvinnare för hemmalaget blev Filip Grahn, framspelad av Pontus Eriksson.

Nyköpings Christoffer Ekstrand gjorde fyra mål.

CL98IC A stannar därmed kvar på åttonde plats.

Nyköping tar sig an Vimmerby i nästa match hemma lördag 2 oktober 13.00. CL98IC A möter samma dag 12.00 Bergs IK hemma.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug RA19 vände underläge till seger