Jönköping förlorade mot IBF Falun

IBF Falun vände underläge och vann

IBF Falun låg under inför sista perioden i bortamatchen i Superligan SSL dam mot Jönköping. Men laget vände underläget, och vann, med 5-4 (2-2, 0-2, 3-0) i lördagens match i Jönköpings Idrottshus.

Moa Gustafsson stod för IBF Faluns avgörande mål 16. 23 in i tredje perioden.

Det var första segern för IBF Falun, efter 2-3 mot Sirius i premiären.

I andra perioden var Jönköping starkast och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Greta Koponen och Greta Koponen. IBF Falun gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 4-2 till ledning med 4-5. Gustafssons 4-5-mål kom med 3.37 kvar av matchen.

Det här betyder att Jönköping ligger kvar på elfte plats i tabellen.

I nästa match möter Jönköping Endre hemma och IBF Falun möter KAIS Mora hemma. Båda matcherna spelas fredag 1 oktober 19.00.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun