#ibsilly
Jonathan Blomqvist.
Foto: Hagunda IF
Superligan

SSL-laget värvar: "Adderar spännande egenskaper till vår trupp"

ANNONS

Nykomlingen Hagunda fortsätter plocka spelare från lag i Herr1an.

Jonathan Blomqvist lämnade i början av året Sirius för spel i Uppsala Teknologerna. Forwarden, som är född 1999, hade gjort två raka säsonger i högstaligan med Sirius men var missnöjd med speltiden som tränare Stefan Forsman gav honom och bröt därför kontraktet. 

Det blev aldrig någon match i Teknologerna då serien stängdes, men snart kommer Blomqvist kunna figurera i tävlingssammanhang för första gången sedan 2020 – detta då han skrivit på för SSL-nykomlingen Hagunda .

– Det känns jättekul och inspirerande att vara klar för HIF och spel i SSL igen. Hagunda känns som rätt steg för mig i min utveckling och jag tror att HIF har något bra på gång, säger han i ett pressmeddelande från Hagunda och fortsätter:

– Jag hoppas kunna bidra med min energi och mitt driv både på och utanför planen. Samtidigt som jag ser mig själv hjälpa laget att vinna matcher genom att bidra med poäng, fysik och erfarenhet.

”Jonte”, som han kallas, beskrivs som en powerforward av sportchefen Erik Jällrud.

-Vi hoppas att han i många matchbilder ska få bidra med energi och fysik. Det ska bli spännande att följa hans framfart i HIF, säger Jällrud.

Värvningen av Blomqvist blir förävrigt Hagundas åttonde (!) från Herr1an. Uppsala-laget har startat försäsongen bra med fina resultat i träningsmatcherna samt ett avancemang i Svenska Cupen efter seger i dubbelmötet mot allsvenska Gävle. 


TV: "Hög intensitet på spelet och värt att se matcherna"

U19-förbundskaptenen Camilla Granelid beskriver det svenska VM-laget.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: