Foto: Per Wiklund
Superligan

Bryter kontraktet med Sirius: "Satt mig i skiten"

ANNONS

Svårt att hitta ny klubb; " I Uppsala är det väldigt stängt"

Två omgångar in i herrarnas SSL väljer Sirius forward, Jonathan Blomqvist, att bryta sitt kontrakt med Uppsalaklubben. 21-åringen som plockades in från juniorlaget 2018 har haft svårt att få speltid under sina år i Sirius och noterades totalt för ett SSL-mål.  

Blomqvist med IS Saga som moderklubb fanns med i truppen i bortapremiären mot Falun, men var senast i derbyt mot Storvreta utanför truppen. För Upsala Nya Tidning berättar forwarden om sin situation. 

- De (Sirius) har satt mig i skiten. I Uppsala är det väldigt stängt. Jag har hört av mig till Hagunda och Björklinge och de har fulla trupper. Jag vet vad jag kan, säger han till UNT. 

Sirius huvudtränare, Stefan Forsman, ger sin syn på saken

- Vi var inte överens om den roll han ville ha. Vi hade inte samma syn på det. Jonathan kom från en säsong med lite speltid och nu behöver han speltid men det har jag inte kunnat ge honom, säger han.

Sirius, som har inlett serien med två raka förluster, jagar på lördag säsongens första trepoängare på bortaplan mot Linköping IBK. 


Podcast: Avsnitt 12 - Vidar Jonsson Wallin

Skånska tränarprofilen gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: