Foto: Per Wiklund
Träning

Västerås Rönnbys ovanliga försäsongsupplägg

ANNONS

Nyförvärvet om Västerås Rönnbys sommarträning: "Roligare än att springa i spåret"

Västerås Rönnby är ett av de SSL-lag som drar igång med träningsmatcher lite senare än de flesta andra. Först nästa helg spelar man sina första matcher när Västerås Floorball Cup arrangeras 20-22 augusti i Mälarenergi Arena. Flera SSL-motståndare som Jönköping, Täby, Lund, Sirius och Endre deltar i cupen.

– Det ska bli roligt att få börja spela matcher och att få möta några SSL-lag så vi ser lite hur vi står, säger nyförvärvet Wilma Johansson till Innebandymagazinet.

Men särskilt ringrostigt kommer det nog ändå inte se ut hos Västeråslaget, som har haft ett annorlunda försäsongsupplägg mot många andra och spelat mycket innebandy under sommaren.

– Vi har hållit igång med innebandyn hela sommaren. Lite uppehåll har det varit men det har varit mycket klubba och boll, berättar Johansson.

Är det annorlunda mot vad du är van vid från dina tidigare lag?

– Ja, exakt. Vi kör hårt på innebandyplanen med klubba-boll istället för att springa i spåret.

Ni springer ingenting alls i spåret?

– Nja, litegrann, men framförallt så är det på planen vi tränar. 

Vad tycker du om det?

– Jag gillar ju att spela innebandy, det är roligare än att springa i spåret, så det har passat mig. Det har varit roligt att prova något nytt också som man inte gjort i andra lag. Det har känts bra. 


TV: U19-förbundskaptenen: Så ska innebandyn få fram fler profiler

Markus "Pucken" Puskala tycker att innebandyspelare stöps i samma form.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: