Foto: Mats Gustavsson och Idrottsfoto
Skoghalls IBK

Värmländska poängmaskinen kan ha gjort sista poängen

ANNONS

28-årige Albin Englöw har gjort 820 poäng i karriären i olika värmländska klubbar, men nu kan karriären vara över.

Albin Englöw seniordebutera som 15-åring i Herr2an med Hagfors IBS. Redan då kunde man märka hans skicklighet på den sista tredjedelen av planen då han stod för sju poäng på fyra matcher. Som 17-åring debuterade han i Herr1an och stod för makalösa 50 poäng i Hagfors rookiesäsong. Som 18-åring blev det 53 poäng i ettan och som 19-åring debuterade han i SSL med Karlstad och gjorde då 7 poäng. 

Efter två säsonger i Karlstad fortsatte karriären i Skoghall i en uppmärksammad övergång då både Karlstad och Skoghall spelade i Allsvenskan. Men Englöw verkade ha hittat "hem" i Skoghall för han stannade kvar i sju säsonger och var i en enastående form när Herr1an stängde ner i höstas med 14 poäng på fyra matcher.

- Säsongen som var är inte så mycket att säga om. Den ställdes in efter 4-5 matcher och det är inte mycket man kan göra åt. Tråkigt såklart då vi startade bra och hade en på förhand stark trupp, säger Englöw till Innebandymagazinet.

Hur höll ni igång under tiden som ni väntade på besked om säsongen skulle sätta igång igen eller inte?

- Vi försökte hålla igång så gott det gick på egen hand men tror vi alla kände att säsongen skulle ställas in helt och hållet. Beslutet borde ha kunnat komma tidigare än vad det gjorde är min åsikt.

Englöw har representerat fyra Värmlandsklubbar under karriären, äventyret började i Råda IK via Hagfors IBS till Karlstad IBF och nu slutligen Skoghalls IBK. Oavsett var han spelat så har han alltid öst in poäng och totalt har han gjort 820 poäng i karriären fördelat på 524 mål och 296 assist. Men nu kan han ha gjort sitt allra sista poäng. 

- Jag vet inte hur det blir för egen del kommande säsong. Just nu lutar det åt att det inte blir någon mer Innebandy. Jag har två små barn hemma och innebandyn tar väldigt mycket tid från familjen. Vi får se helt enkelt.

Om karriären har kommit till vägs ände så antar jag att du kommer ansluta till övriga experter uppe på läktaren i Hammarö Arena. Så hur kommer serien sluta kommande säsong tror du?

- Jag tror Skoghall, Hagfors och Lockerud kommer vara i toppen. Botten har jag alldeles för dålig koll på för att uttala mig.


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Storseger för Skoghall hemma mot GS 86 Underläge i tredje perioden – då vände Skoghall och vann Skoghall toppar tabellen efter seger mot Mölndals IBF

Den här artikeln handlar om: