Foto: Magnus C Lydahl och Gävle GIK
#ibsilly

Talangen lämnar Herr1an för Allsvenskan

ANNONS

När Herr1an stängdes ner så tog Alex Neumann chansen att träna med ett allsvenskt lag och efter det blev han fast.

Uppsalasonen Alex Neumann har spelat mesta delen av sin karriär i Sirius JAS- och Herr2an-lag. Men för två säsonger sedan lämnade han Sirius för spel i Herr1an med Björklinge BK. Där öste 21-åringen in 31 poäng i sin debutsäsong fördelat på 14 mål och 17 assist. Den nyss avslutade säsongen hade Neumann fått igång målskyttet rejält då han gjorde sex mål på de fyra matcherna som Björklinge hann spela innan säsongen pausades. 

- Klart det var en unik säsong då den spelades utan publik och endast fyra matcher i vårt fall. Tycker det känns sjukt trist då vi fick en bra start på säsongen med tre vinster och en förlust, tyckte också att det kändes som att spelet började sitta ordentligt precis till att serien blev avbruten så känns väldigt tråkigt nu i efterhand.

Björklinge ledde Herr1an Östra Svealand när serie stängdes ner och för att behålla sin fina målform så tränade Neumann med ett allsvenskt lag under lockdownen. 

- Laget tog en paus från gemensamma träningar så under tiden man skulle hålla igång själv inför eventuell seriestart igen så tränade jag en del med Hagunda och försökte hålla igång själv.

Den högre nivån av träning som Neumann fick i Hagunda var något han fastnade för så till kommande säsong kommer han att prova vingarna i ett annat lag. Men det blir inte i Hagunda utan i Gävle GIK som också spelade i norra Allsvenskan ifjol. 

- Ja det stämmer, kommande säsong kommer jag spela i Gävle! Och det beslutet kom fram genom att jag tränade med dem några gånger och efter att ha pratat med styrelsen och börjat känna alla i laget så fanns det inga tveksamheter om att det var det laget jag ville fortsätta utvecklas i.

Neumann blir inte enda nyförvärvet från Uppsala som går till Gävle utan hans förra lagkamrat i Sirius JAS-lag Anton Loklint är också klar. Samt Sirius SSL-stjärna Billy Nilsson.

- Jag tror att det kommer bli en rolig och lärorik säsong då det är ett kliv upp i seriesystemet där jag endast spelat en match innan så ska bli kul med en ny utmaning och att få mäta sig med ännu bättre spelare   

Gävle skulle åkt ur Allsvenskan egentligen då de slutade näst sist men tack vare pandemin så valde förbundet att inte flytta ner några lag kommande säsong. Så vad tror du om serien kommande säsong, vilka lag kommer hamna i toppen respektive botten?

- Oj svår fråga har inte så bra koll på lagen i allsvenskan men tror ju att AIK samt Nykvarn som satsar hårt i år kommer komma i toppen och sen får jag väl säga att jag tror jag att Hudik/Björkberg och Sätra kommer komma i botten


TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo

Den här artikeln handlar om: