Class of 05
Foto: Bosse Grängsjö
RIG Umeå IBF

"Mitt mål är att utvecklas till den bästa innebandyspelaren jag kan vara"

ANNONS

Lär känna morgondagens SSL-stjärnor redan nu i Innebandymagazinets artikelserie om årskull 05 på RIG Umeå.

Förra veckan kunde Innebandymagazinet avslöja vilka 05:or som kommit in på Riksinnebandygymnasiet i Umeå kommande säsong. Så nu passar vi på att starta en ny artikelserie där du kan lära känna morgondagens innebandystjärnor lite bättre.

Vid nio års ålder började tvillingarna Vera och Klara Roos att lira innebandy med Sköndals IK och sju år senare är båda uttagna till RIG Umeå. Vera är avslutaren medan Klara är framspelaren och så här säger Vera om att komma in på RIG.

- Det känns jättekul och spännande. Har bara hört gott om RIG så är jättetaggad!

Vad ser du mest fram emot med att bli en RIGare?

- Svår fråga men det är nog att få spela rolig innebandy och utvecklas som både människa och innebandyspelare. Också att lära känna nya människor.
  

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vilken SSL-spelare är du mest lik till spelsättet?

- Jag är en spelare som älskar högt tempo och gillar inte att förlora närkamper. Har också ett stort målsinne. Jag själv skulle inte kunna jämföra mig med någon SSL-spelare, jag kör mitt egna race. 

Har du några förebilder inom innebandyn som du ser upp till?

- Jag tycker det är kul att kolla på tvillingarna Kauppi då de har ett kreativt och intressant spel så det blir väl de då. 


RIG Umeås uppdrag är att fostra morgondagens SSL- och landslagsstjärnor. Något som man lyckats väldigt bra med sedan första årskullen, som var 1986, började på skolan. På damsidan har 86% av alla RIGare spelat i SSL, 24% i A-landslaget och 57% i U19-landslaget. På killsidan är siffrorna 65% SSL-spelare, 11% A-landslagsspelare och 64% U19-spelare.

Så kan du se dig själv som en kommande SSL-stjärna?  

 - Det skulle jag inte kunna säga just nu men såklart är ju det målen. Mitt mål är att utvecklas till den bästa innebandyspelaren jag kan vara och samtidigt ha kul och då se hur långt jag kommer. Sen skulle det ju såklart vara en dröm med SSL.

Det är många som söker till RIG men inte så många som kommer in. Varför tror du att du blev en av de lyckligt utvalda?

-  Oj den frågan är svår men skulle kanske gissa på att jag har potential att utvecklas mycket och har en stor vilja till det. 

  

TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: