Foto: Bosse Grängsjö
RIG Umeå IBF

"De såg antagligen en träningsvillig tjej som har potential att gå långt"

ANNONS

Lär känna morgondagens SSL-stjärnor redan nu i Innebandymagazinets artikelserie om årskull 05 på RIG Umeå.

Förra veckan kunde Innebandymagazinet avslöja vilka 05:or som kommit in på Riksinnebandygymnasiet i Umeå kommande säsong. Så nu passar vi på att starta en ny artikelserie där du kan lära känna morgondagens innebandystjärnor lite bättre.

Vid nio års ålder började tvillingarna Vera och Klara Roos att lira innebandy med Sköndals IK och sju år senare är båda uttagna till RIG Umeå. Vera är avslutaren medan Klara är framspelaren och så här säger Klara om att komma in på RIG. 

- Det känns jättekul. Jag har nog inte riktigt förstått det än, men såklart är jag väldigt glad.
 

Vad ser du mest fram emot med att bli en RIGare?

- Jag ser fram emot all bra träning man får där och att flytta hemifrån och bo tillsammans med andra med samma intresse.   

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vilken SSL-spelare är du mest lik till spelsättet?

- Jag skulle beskriva mig som en fartfylld spelare med ett bra spelsinne. Helt ärligt tycker jag inte att jag är särskilt lik någon SSL-spelare, men precis som Anna Wijk är jag kanske mer åt en assistspelare än en målgörare.

Har du några förebilder inom innebandyn som du ser upp till?

- Jag har aldrig riktigt haft en förebild inom innebandyn faktiskt.


RIG Umeås uppdrag är att fostra morgondagens SSL- och landslagsstjärnor. Något som man lyckats väldigt bra med sedan första årskullen, som var 1986, började på skolan. På damsidan har 86% av alla RIGare spelat i SSL, 24% i A-landslaget och 57% i U19-landslaget. På killsidan är siffrorna 65% SSL-spelare, 11% A-landslagsspelare och 64% U19-spelare.

Så kan du se dig själv som en kommande SSL-stjärna?  

 - Jag tror att så länge jag har viljan och är skadefri kanske jag kan gå långt. Jag försöker alltid fokusera på att hela tiden utvecklas, men såklart har jag alltid haft stora drömmar och mål sen jag var yngre att bli riktigt bra.

Det är många som söker till RIG men inte så många som kommer in. Varför tror du att du blev en av de lyckligt utvalda?

 -  De såg antagligen en träningsvillig tjej som har potential att gå långt. Sen är det inte bara på planen man måste prestera.  


TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: