#ibsilly-nytt
Foto: Christofer Axelsson
Superligan

Mullsjös fjärde nyförvärv påskriven och klar

ANNONS

Mullsjös har värvat in en poängkung från Södra Allsvenskan.

När Innebandymagazinet pratade med Mullsjös sportchef Jesper Axell för lite mindre än två veckor sedan avslöjade han att de hade värvat in två nya spelare, en back och en forward. Igår presenterades backen Eric Thompsson från Hovslätt, och idag blev det klart vem forwarden är. 

Det är Åby Oilers allsvenska poängkung Felix Karlsson som skrivit på ett tvåårskontrakt med SSL-klubben. Karlsson vann den interna poängligan den gångna säsongen på 27 poäng fördelat på 14 mål och 13 assist. Säsongen innan gjorde 20-åringen 45 poäng i Herr1an och såg till så att Åby tog klivet upp i Allsvenskan igen.

- Jag vill framåt i min utveckling och Mullsjö AIS kan erbjuda mig den miljön att utvecklas i. MAIS får en spelare som gör allt för att vinna, även om den största utmaningen till att börja med nog blir att anpassa mig till tempot, säger Karlsson om övergången i ett pressmeddelande.

Sportchef Axell om värvningen:

- Felix är en ambitiös och hårt jobbande forward som förhoppningsvis kan anpassa sig till det högre tempot som Superligan innebär så fort som möjligt. Han vill framåt med sin innebandy och vi tror mycket på honom på framförallt lång sikt. Han vet både vart målet och medspelarna är belägna då han sprider sina poäng mellan både mål och assist. Poängspelare är alltid välkomna och efter lite acklimatisering är vi övertygade om att han kommer göra poäng för oss också.


Foto: Richard Axell, Mullsjöais.se

Förra säsongen var Mullsjö en av SSL-lagen som gjorde allra bäst silly season och det pratades om att man skulle utmana Falun och Storvreta i toppen. Riktigt så utmanande blev man inte utan man slutade på en fjärde plats i tabellen med sexton poäng upp till Storvreta som vann serien. I år har man gjort en desto tyngre silly season där man tappat flera nyckelspelare och ersatt dem med lite mindre rutinerade spelare. När Innebandymagazinet pratade med Axell härom veckan så sa han så här om målsättningen kommande säsong. 

- Förväntningarna är de samma i år att vi ska vara med där uppe och fajtas. Men vi ser ju att flera lag har blivit starkare och ett par svagare under silly season. Vi får se hur vår egen silly slutar först men på pappret så kanske vi är något svagare just nu. Men jag tror att vi kompenserar upp det med en väldigt bra ledarstab och jag tror att vi ska slippa den turbulensen som vi haft i ledarstaben de två senaste säsongerna. Sedan kommer vi ha en fantastiskt bra träningsgrupp detta år, samt ett par intressanta dubbellicenser. Så träningstruppen kommer vara mycket bättre än tidigare dessutom har vi inga äldre spelare som kommer bli sämre utan vi har många spelare som kommer ta stora kliv framåt istället. Så summa summarum så tror jag att vi kommer vara att räkna med i år.

Mullsjös silly season så här långt

Klara in

Johan Kihlblom, tränare (Fagerhult Habo)

Alfred Sandström, forward (RIG Umeå) 

Andreas Lindholm, forward (Helsingborg)

Eric Thompsson, back (Hovslätt IK)

Felix Karlsson, forward (Åby Oilers)

Klara ut

Gustav Johansson, center (Visby)

Jan Zaugg, forward (Köniz)

Joel Dagman, back (Fagerhult Habo)

Andreas Elf, tränare (klubb oklar)

Wille Knuthas, forward (Hovslätt)

Rikard Eriksson, center (Partille)

  


TV: ”Kimmo Eskelinen har haft ett otacksamt jobb”

”Bult” sågar nivån i Allsvenskan: ”Ser ut som mig i kroppen - det är faktiskt riktigt dåligt på sina håll”

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: