IBF Falun vann mot Mullsjö

IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö

Med 11-2 (2-0, 3-2, 6-0) i första matchen på hemmaplan har IBF Falun tagit ett greppet mot Mullsjö i SM-kvartsfinalen herr.

– En stark insats från vår sida. Nu laddar vi om för match 2 på lördag, kommenterade IBF Faluns tränare Thomas Holmgren.

Mullsjös tränare Johan Kihlbom om matchen:

– Vi faller lite på eget grepp mot ett disciplinerat Falun. Det är en ganska jämn match länge, men vi spelar lite för statiskt och segt med bollen och då kan de få bett i sitt presspel. Men vi får ladda om och vinna på lördag istället.

I början av matchen var IBF Falun starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0, mål av Emil Ruud och Malte Lundmark. Och det var bara början. Även i andra perioden var det hemmalaget som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-2.

IBF Falun fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-2. Målen i sista perioden gjordes av Malte Lundmark, som gjorde två mål, Simon Cederström, Casper Backby, Rasmus Enström och Emil Ruud.

IBF Faluns Emil Ruud stod för tre mål och tre assists och Malte Lundmark gjorde tre mål.

Nästa match spelas i Nyhemshallen på lördag 16.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun