#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund och Östra SK
Superligan

Mullsjö bekräftar ryktet samt avslöjar att man gjort två värvningar

ANNONS

Mullsjös sportchef bekräftar att det finns sanning i Mr. Sillys rykte om poängmaskinen.

Vår Sillybloggare Mr. Silly gick ut med tidigare i veckan att en gammal poängmaskin tränande med Mullsjö och att han var på väg att göra comeback. Gustav Ihrman är en 30-åring som har spelat tre säsonger med Jönköping i SSL och sina två sista säsonger i Allsvenskan och Herr1an öste han in över 100 poäng för sin moderklubb Östra SK. Innebandymagazinet har pratat med Mullsjös sportchef Jesper Axell för att höra om det ligger någon sanning bakom ryktet.

- Det stämmer till 50%, han är med och tränar med oss och vi har flera gamla spelare som tränar med oss just nu. Det är dock inte aktuellt med en comeback utan Ihrman är en perfekt spelare som fyller upp våra träningar och det är vi jätteglada och tacksamma för. I vår dialog har vi bara pratat om att han ska träna med oss och inget annat. Men han har tränat en hel del med oss och han har gjort det riktigt bra och han är en riktigt bra spelare som även funkar bra i gruppen, säger Axell till Innebandymagazinet.

Så även om han dominerar på era träningar är det inte aktuellt att kontraktera upp honom för spel?

- Nej, nej det är inte aktuellt. Men det är grymt bra att vi kan få in en sådan kille på våra träningar.

Mullsjö har annars haft en tung silly season där man tappat fem spelare, bland annat poängkungen Jan Zaugg, landslagsmeriterade Rikard Eriksson och slutspelskungen Wille Knuthas. Hittills har man bara ersatt dem med Alfred Sandström från RIG Umeå och Andreas Lindholm från Helsingborg. Men Mullsjö har ett par nyförvärv på lager.

- Vi kommer släppa två värvningar till inom de närmsta dagarna.

Vad är det för spelare och vad har de för meriter?

- Det är en back och en forward och mer än så vill jag inte kommentera i nuläget.

 

Förra säsongen var Mullsjö en av SSL-lagen som gjorde allra bäst silly season och det pratades om att man skulle utmana Falun och Storvreta i toppen. Riktigt så utmanande blev man inte utan man slutade på en fjärde plats i tabellen med sexton poäng upp till Storvreta som vann serien.

- Förväntningarna är de samma i år att vi ska vara med där uppe och fajtas. Men vi ser ju att flera lag har blivit starkare och ett par svagare under silly season. Vi får se hur vår egen silly slutar först men på pappret så kanske vi är något svagare just nu. Men jag tror att vi kompenserar upp det med en väldigt bra ledarstab och jag tror att vi ska slippa den turbulensen som vi haft i ledarstaben de två senaste säsongerna. Sedan kommer vi ha en fantastiskt bra träningsgrupp detta år, där Ihrman ingår samt ett par intressanta dubbellicenser. Så träningstruppen kommer vara mycket bättre än tidigare dessutom har vi inga äldre spelare som kommer bli sämre utan vi har många spelare som kommer ta stora kliv framåt istället. Så summa summarum så tror jag att vi kommer vara att räkna med i år.

Du nämner er starka träningsgrupp flera gånger, vad är det för spelare som figurerar där?

- Det vill jag inte kommentera i nuläget utan det kommer vi gå ut med lite senare.

Förra säsongen så hade ni dubbellicens på de båda Lerumstalangerna Joel Ekström och Noah Johansson som var med och tränade med er på regelbunden basis. De fick bara sitta på bänken i en match, hur ser det ut inför kommande säsong, kommer det fortsätta träna med er?

- Vi kommer utöka det samarbetet i år och de kommer spela en hel del. De tränar med oss redan nu och det ser jättespännande ut.


TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: