#ibsilly
Eric Thompsson.
Foto: Richard Axell, mullsjoais.se
Superligan

Mullsjö värvar från Herr1an: "Har inte fått ut sin maxkapacitet än"

ANNONS

Backen Eric Thompsson får chansen i SSL-laget: "Det är det som gör att man vill spela för klubben".

Mullsjö tappade för en tid sedan genombrottsmannen Wille Knuthas till Herr1an-laget Hovslätt. Nu väljer en annan spelare att gå i motsatt riktning: Backen Eric Thompsson, född 1995.

Thompssons första år inom elitinnebandyn var i Vetlanda i Herr2an, men säsongen 2016/17 fick hans chansen i Allsvenskan med Craftstaden. Där blev det en och en halv säsong innan han skrev på för Hovslätt 2018/19, som han spelat i sedan dess.

Förra säsongen blev det inte en match för Thompsson, som var skadedrabbad. Istället var han med och coachade Hovslätts JAS-lag. 

– Jag ser mest positiva delar med att jag inte spelat den gångna säsongen. Jag har kunnat utvärdera mig själv som spelare och kunnat lägga fokus på att avsluta mina studier. Nackdelen har såklart varit det fysiska men där känner jag att jag kan komma ikapp ganska snart, säger han i ett pressmeddelande från klubben.

Nu får han alltså chansen i SSL, men han har redan känt på spel i högstaligan med just Mullsjö då han gjorde sju matcher för klubben säsongen 2019/20.

– Jag har flera gånger varit i Nyhem och kollat på MAIS i grundserie och slutspel och varje gång har jag lämnat hallen med stor beundran. Publiken, proffsigheten och kvaliteten hos spelarna och arrangemanget runtomkring. Allting. Det är det som gör att man vill spela för klubben, säger han.

Han beskrivet sig som en "självutnämnd expert på att täcka skott och gnugga på i boxplay", och sportchef Jesper Axell säger följande om sitt nyförvärv:

– Eric är en spelare vi känner sen tidigare och som vi tror inte fått ut sin maxkapacitet än. Det ska bli spännande att se vad han kan göra i Mullsjötröjan. Vi ser en hög potential hos Eric och jobbar han bara hårt och lyssnar på tränarna är jag övertygad om att han kommer öka konkurrensen i vår trupp.

Thompsson blir Mullsjös tredje nyförvärv den här sommaren, tidigare har man plockat in Alfred Sandström från RIG Umeå samt Andreas Lindholm från Helsingborg. 


TV: Poddpanelen om Nykvarn - "De hade inget annat val"

Ska vinna SM-guld 2025: ”Satt sig i ett läge där alla kommer vilja slå dem”

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Hovslätt klar seriesegrare efter seger

Den här artikeln handlar om: