Sök
Damallsvenskan
Foto: AC. Kårhag och Lindås Rasta IBK
Allsvenskan södra

Lindås Rasta siktar på att bli ett topplag i Allsvenskan

Två raka femteplatser och en avbruten säsong ska bli till en toppfyraplacering kommande säsong för göteborgarna.

Göteborgslaget Lindås Rasta IBK ska göra sin fjärde säsong i Allsvenskan till hösten och efter två femteplatser och en avbruten säsong tar man sikte på att ta ett kliv framåt och bli ett topplag i den södra serien. Så inför den kommande säsongen har man stuvat om rejält i laget och haft en stor omsättning i truppen där man tappat åtta spelare och plockat in elva nya.

- Det är väl lite olika orsaker till den stora omsättningen. Vi hade en ganska tunn trupp förra året och dessutom tappade vi några spelare som tyvärr inte ville fortsätta att satsa på elitnivå men framförallt kände vi att vi behövde göra en förändring i truppen. Få in lite nytt blod, nya egenskaper och ny energi i laget. Det är ingen hemlighet att vi ville förstärka laget helt enkelt, säger tränare Anders Nilsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Sen kanske omsättningen ser lite större ut än vad det är. Vi har ju lyft upp fem tjejer från Akademin/JAS som kommer tillhöra både Akademin och Allsvenskan. Spelare som är otroliga talanger. Det ska bli väldigt kul att följa utvecklingen på dessa unga tjejer.

Bland nyförvärven finns det väldigt poängstarka forwards som hämtats in från närområdet. Bland annat systrarna Elin och Emma Lundblad som snittat 60 respektive 40 poäng per säsong i Dam1an de tre senaste säsongerna innan pandemin.

- Jag är väldigt nöjd med de nya spelarna vi fått OCH att de flesta av spelarna från kärntruppen faktiskt är kvar för det är minst lika viktigt. Vi har fått in exakt de spelartyper vi letat efter. Spelare med spetskompetenser som vi kanske har saknat lite innan men också tjejer som passar grymt bra med gruppen. Vi vet att det är väldigt kompetenta spelare vi fått till oss som vi hoppas och tror ska komplettera och förstärka vår befintliga trupp.

Har ni några flera spelare på gång in eller är truppen full nu?

- Vi känner inget behov av att jaga fler spelare men man vet aldrig om det dyker upp ett namn till eller två.

Det är rekordmånga lag med från Göteborgsområdet kommande säsong, Lindås, Lindome, Göteborg, Pixbo samt Warberg som ligger hyfsat nära. Det skulle även varit ett sjätte lag med men Floda IBK anmälde aldrig något lag på grund av spelarbrist. Så frågan är om det finns tillräckligt med kompetenta spelare för att driva runt så många allsvenska lag?

- Jag hoppas jag har fel men ärligt talat så tror jag inte det. Vi har inte bara fyra lag i allsvenskan. Vi har ju hårdsatsande Partille och Lerum i div 1 också. Klart det blir tufft att få tag i spelare med rätt kvalitet och många lag drar i samma spelare. Vi har lyckats väldigt bra dock och är lyckliga över det. Hur de andra lagen har lyckats vågar jag inte kommentera för mycket men jag vet att flera lag lyckats med en del fina nyförvärv.

- Sen vill jag vara tydlig med att det finns mycket duktiga innebandyspelare i Göteborg men om det räcker till att täcka trupper till sex lag är tveksamt.

Pixbo Wallenstam har spelat i högstaligan sedan säsongen 00/01 och de har varit herremän på täppan ända sedan dess. Det är bara IBK Göteborg som varit uppe en säsong i SSL för tre år sedan annars är det bara Pixbo som hållit fanan högt från Västsvenska. Med så många lag i Allsvenskan och så många spelare som det ändå finns i området så borde väl något mer lag kunna ta sig upp kan man tycka.

- Att det finns lag i Göteborg som skulle kunna gå upp i SSL är jag ganska övertygad om. Kanske i år, kanske senare men den stora utmaningen är ju att hålla sig kvar, inte bli ett jo-jo lag. Sen krävs det såklart ett lag med rätt kvalitet och en förening som står bakom en satsning både vad gäller ekonomi och organisation. Och då menar jag inte för en säsong utan att det finns en långsiktig plan.

- Oavsett vilket lag från Göteborg som eventuellt skulle gå upp till SSL så måste det till ordentliga förstärkningar och det måste vara spelare som är beredda på att ge det 2-3 år tillsammans i allsvenskan för att bygga upp en stabilitet och år för år spetsa till truppen med ett fåtal förstärkningar av hög klass. Får man till det har man en grund att stå på när man väl tar klivet upp och då finns det, enligt mig, större chans att klara av steget.

Med tanke på er trupp i dagsläget, vad är en realistisk målsättning för Lindås kommande säsong?

- Konkurrensen i Allsvenskan är hård ska man ha klart för sig men visst, vi har en högre målsättning i år och det ska vi ha med tanke på hur truppen ser ut. Vi har satt topp 4 som målsättning. Sportgruppen har gjort ett grymt jobb med rekryteringen och tjejerna ger allt redan nu och ser både hungriga och spelsugna ut. Så nu är det upp till mig att få ihop detta på planen som ser bra ut på pappret. Är väl ingen tvekan om vem som ska ha skulden om vi inte presterar om jag säger så, säger Nilsson och firar av ett stort skratt.TV: "Många lag kör på tre femmor för länge"

Faluns Emil Johansson spelade över 40 minuter i SM-finalen. Poddpanelen diskuterar hur hårt man egentligen kan och bör matcha spelare.

Matchrapporter: Cajsa Engdahl och Hanna Jönsson heta när Växjö IBK slog Lindås Rasta Lindås Rasta tog bonuspoängen borta mot Fagerhult Habo Munka-Ljungby vände underläge till seger Lindås Rasta avgjorde tät match mot Craftstaden i tredje perioden

Du kanske även vill läsa:
Krönika: Så slutar Södra Allsvenskan 2021/22
Plus Krönika: Så slutar Södra Allsvenskan 2021/22
#ibsilly 2021: Allsvenskan Södra/Västra - 82 bekräftade värvningar
Plus #ibsilly 2021: Allsvenskan Södra/Västra - 82 bekräftade värvningar
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten