Säsongens första träningsmatch
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

TV+TEXT: Drömmål av Djurgårdenstjärnan igår

ANNONS

Patrik Kareliusson stod för ett riktigt drömmål i gårdagens träningsmatchmot Täby - "Ja den satt bra rakt upp i X:et"

För 56 dagar sedan blev Djurgården klara för SSL för första gången någonsin efter att de vunnit Norra Allsvenskan i storartad stil och sedan slagit ut Visby och Karlstad i kvalet. Igår var det dags för första matchen som SSL-lag när de spelade säsongens första träningsmatch mot förre seriekonkurrenten Täby. 

- Det var väl lite som vanligt i och med att vi mötte Täby som är ett allsvenskt lag och från Stockholm. Inte första gången vi mött dem, säger Djurgårdsstjärnan Patrik Kareliusson till Innebandymagazinet om att ha spelat lagets första match med SSL-status.

Nu blev gårdagens match långt i från SSL-klassad och efter att ha tagit ledningen med 3-0 så tappade Djurgården ledningen till 3-3 mot Täby som slutade sist i norra Allsvenskan senast.  

-  Det kändes som det var en match med två lag som är mitt i en försäsong, många trötta ben och enkla felpass. Gissar på att de precis som oss hade massa spelare borta samt en del nya lirare. Vilket resulterar i många nya ovana uppställningar. Själv spela jag med fyra helt nya spelare vilket var kul. Skönt att slippa Schantz ibland, säger Kareliusson och fyrar av ett stort skratt.

Patrik Schantz är Kareliussons ständiga följeslagare och förra säsongen bildade de allsvenskans nästbästa radarpar där Kareliusson spelade fram Schantz till 16 mål och Schantz spelade fram Kareliusson till 11 mål. Men frågan är om inte Kareliusson hittade en ny lekkamrat igår när Schantz inte var med? Det var dock ingen av de fyra nya spelarna han spelade med som vi tänker på då utan den nya målvakten Andreas Rehn som frispelade den estländska landslagsspelaren med ett utkast som Kareliusson förvaltade till ett riktigt drömmål. 

 - Ja den satt bra rakt upp i X:et. Det roliga är faktiskt att Rehn frågade i periodpausen hur/var jag ville ha utkast. Så han höll sin del av överenskommelsen då hade jag inte så mycket till val än försöka hålla min.

Video: kolla in drömmålet i klippet nedan


Patrik Schantz, Sebastian Gafvelin, Daniel Kügerl, Johan Kapple, Oscar Norrman, Fredric Gustavsson, Pontus Furevik, Robin Blank, Patrik Markus och Andreas Beckius saknades i Djurgårdens laguppställning och förutom Kareliussons drömmål gjorde även Lucas Hanell och Adam Kimström mål.   


TV: Kalmarsunds damer ska vinna SM-guld inom 5 år

Sportchefen Alexander Brinkmann berättar om Kalmarsunds satsning.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Djurgården segrare hemma mot Sirius

Du kanske även vill läsa: Highlights: Träningsmatch mellan Täby och Djurgården Den här artikeln handlar om: