#ibsilly
Tuulia Aho.
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Thorengruppen värvar från konkurrenten: "Spelare med potential"

ANNONS

Presenterar andra finska värvningen på kort tid – Tuulia Aho hämtas in från Sirius.

Tuulia Aho var ett uppsnackat nyförvärv inför säsongen. Efter att ha spottat in 33 poäng på 19 matcher i finska Koovee skrev på hon på för Sirius. Samtidigt som laget blev en positiv överraskning får man placera in Aho den negativa kategorien, då det bara blev sex poäng på 17 matcher (5+1). Ett av skälen till det var att hon drabbades av covid-19 som satte vissa käppar i hjulet.

Samtidigt finns det delar i Ahos spel som inte avslöjas av statistiken – hon har tidigare beskrivits som en hårt jobbande och allround forward som är bra att skapa lägen för sina medspelare. 

Någon fortsättning i Sirius blir det dock inte, tidigt under torsdagen kunde de svenska mästarna Thorengruppen presentera Aho som sitt fjärde nyförvärv efter Nellie Öhgren (RIG Umeå), My Kippilä (KAIS Mora) och Mathilda Ekenlinde (Nacka).

– Jag ser verkligen fram emot det. Jag är lite nervös men det känns fantastiskt att få chansen i ett så bra lag. Det finns så klart många bra spelare men för mig är det en chans att utvecklas och bli en bättre spelare. Jag ser fram emot att få träna och utvecklas i den här miljön, säger Aho till Thorengruppens hemsida.

Aho har spelat ihop med systrarna Veera och Oona Kauppi, både i Koovee samt i det finska landslaget där hon också haft My Kippilä som lagkamrat. 

– Det är en spännande spelare med potential. Jag tror hon kan ta ytterligare kliv i vår miljö och med våra träningsförutsättningar. Hon har provats i finska landslaget och även om hon fick förra säsongen delvis förstörd av covid så tror jag hon kan ta nya steg i vår miljö kommande säsong, säger sportchefen Jocke Sjöström till hemsidan. 


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: "Många lag kör på tre femmor för länge"

Faluns Emil Johansson spelade över 40 minuter i SM-finalen. Poddpanelen diskuterar hur hårt man egentligen kan och bör matcha spelare.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: