#ibsilly
Herrettan

Profilen blir ny tränare i Herr1an

ANNONS

Mölndals sportchef Mikael "Koppen" Lindqvist lämnar sin roll för att bli tränare för A-laget.

Mölndal IBF:s sportchef sedan åtta år tillbaka, Mikael ”Koppen” Lindqvist, tar klivet ner från kontoret in på planen och blir ny tränare i Herr1an-laget efter Martin Schön.

Det är en riktig profil som tar över laget. Lindqvist, född 1970, har varit med som expert i Fredrikssons Innebandypodd här på Innebandymagazinet och har en lång tränarkarriär bakom sig inom Göteborgsinnebandyn. Han var med som assisterande tränare när Pixbo Wallenstams herrar tog föreningens första SM-guld 2001/02, och han har även varit i klubbens damlag samt tränat Älvstrandens herrar. Som spelare representerade han KFUM Örebro, Pixbo Wallenstam och just Mölndal.

"Koppen" har även hjälpt till i Mölndals bås under perioder, och blir nu permanent huvudtränare för klubben.

– Men jag har inte känt det där riktiga suget efter att ha huvudansvaret för ett lag igen. Nu är det tillbaka och jag ser verkligen fram emot att det ska bli möjligt att spela matcher igen efter en jobbig säsong med pandemin, säger ”Koppen” Lindqvist i ett pressmeddelande från Mölndal.

De senaste säsongerna så har Mölndal varit ett topplag i serien och en plats i Allsvenskan ses om en given ambition.

– Jag tror att vi kan vara i Allsvenskan om tre år och kanske även är där och nosar lite tidigare. Men i år ska vi dels slussa in många unga spelare, dels är det svårt att veta var vi och de andra lagen står efter pandemin. Mitt mål är att ha roligt och att utveckla spelare och mitt eget ledarskap, säger Mikael Lindqvist.

Rent taktikmässigt så kommer Lindqvist använda sig av 2-1-2-systemet (lär dig mer hur det fungerar i pratiken med David Janssons taktikskola)

- Jag vill ha mer folk med i anfallen. Vi kommer att spela offensivare, men utan att tokköra. Tålamod i försvarsspelet är fortfarande viktigt. Men spelet handlar inte bara om taktik. Jag vill få spelarna att förstå att deras beslut ute på banan är väldigt viktiga och har stor påverkan på spelet. Varje spelare tar ju många beslut under en match.



JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: Poddpanelen om Nykvarn - "De hade inget annat val"

Ska vinna SM-guld 2025: ”Satt sig i ett läge där alla kommer vilja slå dem”

Matchrapporter: Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust Mölndals IBF tappade allt – osannolik vändning av Backadalen i Lundbyskolans sporthall Skoghall toppar tabellen efter seger mot Mölndals IBF

Den här artikeln handlar om: