Pandemi-säsongen
Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra/östra

RIG-stjärnans tankar om den inställda säsongen

ANNONS

Thea Löfborg om den inställda säsongen: "det är ju vår heltidssysselsättning som försvann"

Säsongen 20/21 kommer för alltid finns kvar i historieböckerna och benämnas som pandemi-säsongen. Hela innebandy-Sverige stängdes ner efter cirka fem omgångar förutom SSL och Herrallsvenskan som fick spela på som vanligt. Ett beslut som upprörde många och startade en hätsk debatt och Svenska Innebandyförbundet blev till och med anmälda till Diskrimineringsombudsmannen för att man tillät de allsvenska herrarna fortsätta spel men stängde ner damallsvenskan.

Innebandymagazinet har pratat med flera allsvenska profiler på damsidan för att höra hur de upplevde pandemisäsongen och vad de har för förväntningar på den kommande säsongen. Eftersom säsongen stängdes ner flyttades inga lag vare sig upp eller ner utan de fyra serierna ser likadana ut som föregående säsong förutom att södra och norra serien fått ett lag mindre då Floda IBK och Kågegdalen AIF valt att inte anmäla något lag.

Klart att det kändes riktigt tråkigt när vi inte fick spela klart årets allsvenska, de flesta här i Umeå har ju flyttat hit för att spela innebandy. Såklart blev man också besviken över att de lät herrarna spela och inte vi, det är ju vår heltidssysselsättning som försvann men det är inget man kan påverka, säger RIG-Umeåstjärnan Thea Löfborg till Innebandymagazinet. 

RIG-spelarna samlas upp från hela landet uppe i Umeå där alla är de största talangerna från sin årskull. Men trots att nästan hela läsåret behövts ändrats så har Löfborg inte tappat motivationen inför den sista terminen på RIG och Norra Allsvenskan.  

- Som innebandyspelare vill man ju alltid ha matcherna att se fram emot det är ju mycket därför man tränar hårt men nu har man fått tänka framåt bara. Jag brinner för att träna hårt för kommande säsong även fast Corona har vart i bilden och jag har aldrig haft någon tanke på något annat.


Vad är dina förväntningar på den kommande säsongen?

- Allsvenskan Norra blir ju en bra serie med många tuffa och roliga matcher men med få lag så det blir väl trippelmöte. Såklart är man taggad på en ny säsong och få spela viktiga matcher igen.

Vilka lag kommer kriga uppe i toppen respektive nere i botten?

- Eftersom RIG inte får kvala uppåt så kan jag ju inte tippa oss men vi ska vara med i toppen. Men Dalen tror jag är en het kandidat till att få kvala från våran serie. Bottenstriden är svårare att sia om eftersom jag inte har så bra koll på hur det ser ut, men jag tror nog serien kommer bli rätt jämn.  

Vad har du för förväntningar på den sista säsongen på RIG Umeå?

- Jag tror att jag och hela laget kommer att vara riktig taggade på att göra en bra säsong, det kommer ju att vara min och övriga 03:ors sista säsong ihop på RIG och den vill vi ska bli riktigt bra. Vi får ju också en chans till att spela JAS där vi vill vara med och slåss om JAS-guldet. 

Allsvenskan Norra 2021/22

Lag 1-2 går till SSL-kval

Hur det blir med övriga lag är inte helt fastställd ännu men det troligaste upplägget är att ingen lag kommer att åka ur den norra Allsvenskan utan det blir bara ett lag som går upp. 

Till skillnad från de tre övriga serier där det är dubbelmöten så är det trippelmöten som gäller i norra serien. 

IBF Dalen
IBK Dalen
-------------
IBK Luleå
RIG Umeå IBF
Sundsvalls IBF
Umeå Västra IF
Örnsköldsvik IBK  



JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: "Galna kommentatorn" om de galnaste fraserna

Karlstads kommentator Jimmy Heimer: "Jag är egentligen bra på engelska, men..."

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

Du kanske även vill läsa:
Del 2 med Förbundets generalsekreterare
Del 2 med Förbundets generalsekreterare
Den här artikeln handlar om: