Pandemi-säsongen
Foto: Bosse Grängsjö
Allsvenskan östra

Nykomlingarna Borlänge spås en tuff säsong i östra Allsvenskan

ANNONS

IBF Borlänges Marielle Zetterberg delar med sig av sina tankar om Östra Allsvenskan den kommande säsongen.

Säsongen 20/21 kommer för alltid finns kvar i historieböckerna och benämnas som pandemi-säsongen. Hela innebandy-Sverige stängdes ner efter cirka fem omgångar förutom SSL och Herrallsvenskan som fick spela på som vanligt. Ett beslut som upprörde många och startade en hätsk debatt och Svenska Innebandyförbundet blev till och med anmälda till Diskrimineringsombudsmannen för att man tillät de allsvenska herrarna fortsätta spel men stängde ner damallsvenskan.

Innebandymagazinet har pratat med flera allsvenska profiler på damsidan för att höra hur de upplevde pandemisäsongen och vad de har för förväntningar på den kommande säsongen. Eftersom säsongen stängdes ner flyttades inga lag vare sig upp eller ner utan de fyra serierna ser likadana ut som föregående säsong förutom att södra och norra serien fått ett lag mindre då Floda IBK och Kågegdalen AIF valt att inte anmäla något lag.

När jag fick reda på att damallsvenskan stängdes men att herrallsvenskan fick fortsätta så blev man ganska förvånad. Jag trodde att vi hade lika villkor men tydligen inte. SIBF har en del kvar att jobba med när det kommer till jämställdhet, säger IBF Borlänges Marielle Zetterberg till Innebandymagazinet.

Det har pratats en hel del om att Innebandyn kommer att tappa många spelare som lägger av tack vare att pandemin fått dem att upptäcka andra saker att göra på kvällstid istället. 

- Man kan ju inte neka att motivationen sjönk men inte så mycket att jag funderat på att sluta spela. Nu när man inte får träna/spela innebandy så har jag haft fotbollen som träning istället.

IBF Borlänge var nykomlingar i den östra serien förra säsongen och Zetterberg är en av veteranerna i ett ungt lovande lag som har haft den före detta förbundskaptenen Andreas Lundmark som tränare. 32-åringen är också en av lagets stabilaste poänggörare och hon inser att det kommer bli en tuff säsong för nykomlingarna som bland annat tappat två riktigt lovande spelare till SSL i Agnes Sälgström och Ida Eliasson.   

- Jag ser det som en stor utmaning med tanke på att vi är ett väldigt ungt lag. Men tjejerna är hungriga och vill lära sig. Vi fick känna på lite vad som behövs på den här nivån förra säsongen. 

Vilka lag kommer kriga i toppen och botten av den östra serien tror du?

- Jag tror att Storvreta är ett utav lagen sen har jag inte så bra koll på de andra topplagen. Bottenstriden kommer stå mellan Huddinge, KAIS Mora, Sirius och Borlänge.  

Vad har du för förväntningar på dig själv och laget kommande säsong?

- Jag kommer försöka hjälpa laget med mitt fysiska spel och min rutin medtanke på att jag är bland dom äldsta i laget. Själva laget kommer ni få se ett som kommer kriga på i alla matcher. 


Allsvenskan Östra 2021/22

Lag 1-2 går till SSL-kval

Lag 3-6 spelar kvar

Lag 7 får kvala sig kvar i allsvenskan

Lag 8-12 åker ner till Dam1an


Alunda IBF

Bele Barkarby IF IBF

-----------------------------

Hammarby IF IBF
Huddinge IBS
IBF Borlänge
IK Sirius IBK
-----------------

KAIS Mora UIF
__________

Storvreta IBK
Telge SIBK
Tyresö Trollbäcken IBK
Åkersberga IBF
Älvsjö AIK IBF
 

 


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: "Galna kommentatorn" om de galnaste fraserna

Karlstads kommentator Jimmy Heimer: "Jag är egentligen bra på engelska, men..."

Matchrapporter: Målfest för Storvreta hemma mot IBF Borlänge Alunda gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot IBF Borlänge IBF Borlänge klart för nedflyttning – efter förlust mot Bele Barkarby Storseger för Åkersberga IBF borta mot IBF Borlänge Dålig start sänkte IBF Borlänge mot Kais Mora UIF

Du kanske även vill läsa:
Del 2 med Förbundets generalsekreterare
Del 2 med Förbundets generalsekreterare
Den här artikeln handlar om: