IBF Borlänge förlorade mot Alunda

Alunda gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot IBF Borlänge

Hemmalaget IBF Borlänge var fortfarande med i matchen mot Alunda inför tredje perioden. Men där fick Alunda rejäl utdelning. Till slut blev det hela 3-8 (2-1, 0-2, 1-5) i matchen i Allsvenskan östra dam.

Alundas tränare Daniel Eriksson:

– Det är andra året vi spelar en hel säsong i allsvenskan och laget och spelarna har verkligen tagit stora kliv och spelar en bra och underhållande innebandy! Det kan även beskriva matchen, vi startar lite försiktig men växlar upp och tuggar sedan ner våra motståndare. Härligt att ha kontraktet inför nästa säsong säkrat, nu blir det en rolig sista match när vi stänger serien nästa helg!

Första perioden var jämn. Alunda inledde bäst och tog ledningen genom Mikaela Eriksson efter 8.44, men IBF Borlänge kvitterade genom Malin Birath. Och IBF Borlänge hann också ta ledningen, genom Ella Tolö. I andra perioden var det i stället Alunda som hade övertaget. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 2-3.

I tredje perioden kvitterade först IBF Borlänge till 3-3. Därefter var det Alunda för hela slanten. Fem raka mål gav laget en klar 3-8-seger.

Alundas Jasmine Van der Veen stod för fyra poäng, varav tre mål och Elin Höglund gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Med en omgång kvar är IBF Borlänge på tionde plats i tabellen, medan Alunda är på femte plats.

Nästa motstånd för IBF Borlänge är Storvreta. Alunda tar sig an Kais Mora UIF hemma. Båda matcherna spelas lördag 12 mars 12.30.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC