Kais Mora UIF vann mot IBF Borlänge

Dålig start sänkte IBF Borlänge mot Kais Mora UIF

IBF Borlänge tappade tidigt greppet på bortaplan mot Kais Mora UIF i Allsvenskan östra dam, som redan efter första perioden ledde med 3-0. IBF Borlänge arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 3-2 (3-0, 0-2, 0-0).

Kais Mora UIF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Hannah Kempendahl och ett mål av Emelie Kempendahl tidigt i perioden. Petra Hansson och Lovisa Stenberg reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 3-2 kom inte IBF Borlänge. Tredje perioden blev mållös, och Kais Mora UIF höll i sin 3-2-ledning och vann.

För tabellens utseende betyder det här att Kais Mora UIF ligger på nionde plats medan IBF Borlänge har tiondeplatsen.

Nästa motstånd för IBF Borlänge är Åkersberga IBF. Lagen möts söndag 27 februari 14.00 i Maserhallen.

Matchrapporter: Oavgjort för Katrineholm hemma mot Kais Mora UIF Karlstad IBF vinnare mot Kais Mora UIF i Svenska Cupen Omgång 2 Grupp D dam Frida Wennberg gjorde två mål när Alunda vann mot Kais Mora UIF Målfest för Storvreta hemma mot IBF Borlänge Alunda gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot IBF Borlänge