Bele Barkarby vann mot IBF Borlänge

IBF Borlänge klart för nedflyttning – efter förlust mot Bele Barkarby

Bele Barkarby vann ödesmatchen hemma mot IBF Borlänge med 4-2 (2-1, 1-0, 1-1). Därmed står det klart att det blir nedflyttning för IBF Borlänge, som inte spelar i Allsvenskan östra dam nästa säsong.

Bele Barkarby började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 02.09 slog Ellen Wistedt till på pass av Fanny Långström.

IBF Borlänge kvitterade till 1-1 efter 9.14, genom Linn Eliasson framspelad av Petra Hansson.

Bele Barkarby tog ledningen på nytt efter 9.46, genom Isabelle Meijer framspelad av My Sjölander.

Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 17.59 i andra perioden slog Felicia Blomqvist till, framspelad av Denise Funcke-Hägerstrand och ökade ledningen för Bele Barkarby. IBF Borlänge reducerade dock till 3-2 genom Lovisa Bjurell efter 13.45 i tredje perioden.

Bele Barkarby kunde dock avgöra till 4-2 med 01.02 kvar av matchen genom Alexandra Wallin Svensson.

För Bele Barkarby gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i serien.

I nästa match, söndag 6 mars 14.00, har Bele Barkarby Telge SIBK borta i Västergård Arena, medan IBF Borlänge spelar hemma mot Alunda.

Matchrapporter: Delad pott när Bele Barkarby gästade Täby FC Bele Barkarby föll mot Täby FC på hemmaplan Jubel för Bele Barkarby efter seger sammanlagt mot Gävle GIK Bele Barkarby kopplade grepp om Gävle GIK – efter seger med 8-2 Målfest för Storvreta hemma mot IBF Borlänge