#ibsilly-nytt
Foto: Roland Osbeck och Per Wiklund
Allsvenskan östra

Allsvenskt damlag håller på att göra en Nykvarn

ANNONS

Telge SIBK vill locka tillbaka flera etablerade SSL-stjärnor för att spela upp laget till SSL.

En trend under årets silly season på herrsidan har varit att etablerade SSL-spelare tagit ett kliv neråt i seriesystemet och skrivit på för ett allsvenskt lag. Sebastian Degeryd, Filip Åkerblom, Gustav Johansson, Oskar Hagberg, Viktor Palm, Joel Dagman, Wille Knuthas, Axel Larsson, Billy Nilsson, Isak Palmén, Adam Berglund är ett litet axplock på givna startspelare som kommer spela i Allsvenskan till hösten. 

Då har vi inte nämnt en av silly seasons mest omtalade värvningsbomber någonsin där Nykvarn lyckats med alla klubbars stora dröm, nämligen att locka hem alla sina utflugna spelare från SSL för att spela upp moderklubben i högsta ligan. Superstjärnan Hampus Ahrén och Simon Westgärds, Kevin Rigogiannis, Lucas Rigogiannis, KarlJohan Ahlroth presenterades alla för några veckor sedan. Då har den allsvenska klubben sedan tidigare även gjort klart med Storvretaspelaren Valdemar Ahlroth. Nykvarn satsar på att kvala upp sig till SSL under kommande säsong och 2025 ska de vinna SM-guld.

Nu kan Nykvarn även få en motsvarighet på damsidan där Telge SIBK gör en uttalad satsning på att gå upp till SSL igen och precis som Nykvarn vill man göra det genom att plocka hem spelare från SSL som har en historia i Telge. Man har redan tagit första steget i satsningen då man värvat in tränaren Viktor Matsenius, som kvalat upp till SSL hela åtta gånger och lyckats  coacha upp fyra lag till högsta ligan.  

- Många lag som går upp maximerar sin prestation och har inte tänkt på nästa steg. Jag vill bygga ett spel nu där vi har en så stark grund att vi behärskar två delar, offensivt och defensivt. Så att vi kan välja. Det ger en annan trygghet. Vi ska träna, spela och tänka som ett SSL-lag nu i försvars- och anfallsspelet. Sedan kommer det vara svårare att utföra det i SSL, men grunden finns där i alla fall, säger Matsenius till LT.se

Spelare som har en historia i Telge finns det gott om i SSL och för att nämna några nyckelspelare som skulle kunna vara aktuella är Täbytrion Ranja Varli, Matilda Sjödin och Felicia Forsmark. I Mora finns Caroline Rosenberg. I Nacka finns Erika Stigulfsdotter och Cornelia Jansson. Sofie Karlsson som ryktas vara på väg bort från Warberg. Jennifer Lindholm i Rönnby, Clara Ekenström som vände tillbaka till Nykvarn efter en succésäsong i Karlstad. Slutligen finns även Terese Ahlqvist i Endre. En hel hög med spelare som skulle vara toppvärvningar i Allsvenskan och Matsenius erkänner att några av spelarna ovan är på gång.  

- Jag kan inte säga namn. Men vi är nära ett par tre stycken som håller hög SSL-klass. Någon har till och med gjort landskamper. Det är inget att hymla om att det är spelare vi vill ha hem. Vi är nära med dem från Mora och Täby, det tror jag. Men Matilda och Ranja väntar väl och ser lite vad som händer i Täby. Det verkar vara spelarflykt där nu.

Telge spelade i SSL säsongerna 2014/15 samt 2017/18 och ska kommande säsong spela i Östra Allsvenskan. Den nyss avslutade säsongen låg man trea i tabellen när säsongen bröts på grund av Corona-pandemin redan efter fem omgångar. 


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: "Galna kommentatorn" om de galnaste fraserna

Karlstads kommentator Jimmy Heimer: "Jag är egentligen bra på engelska, men..."

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Telge SIBK fortsätter skörda segrar hemma – vann med 7-4 mot Huddinge IBS

Den här artikeln handlar om: