#ibsilly
Agnes Wiklund.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Hon blir nästa stjärna att lämna Täby

ANNONS

Agnes Wiklund kan sluta: "Då är det svårt att fortsätta på en såpass hög nivå"

24-årige Agnes Wiklund SSL-debuterade i FBC Uppsalas (numera Sirius) tröja 2016/17. Efter tre år i klubben, där det stora genombrottet kom sista säsongen med 33 poäng som facit, skrev hon på för dåvarande regerande mästarna Täby.

Det har blivit 49 matcher för Wiklund i Täby-tröjan och totalt 53 poäng, men mer än så kommer det inte att bli – Innebandymagazinet kan avslöja det inte blir någon fortsättning för henne framöver.

- Nej, det kommer det inte bli. Det har inte hänt någonting eller något sånt, jag har läst att det skrivits om lite turbulens, men det har absolut inget med det att göra, säger Wiklund till Innebandymagazinet och tillägger:

- Jag har trivts oerhört bra under de två åren jag spelat där. Jag gillar verkligen, laget, föreningen och tränarna. Det är klart att det är jobbigt att lämna, jag har kommit såpass nära spelarna också, så det var jobbigt att säga att man skulle sluta. Men sånt är livet.

Istället är det studier som ligger bakom flytten. Hon kommer plugga hemma i Hudiksvall och det är till och med osäkert om det blir något mer spelande alls kommande säsong.

- Jag har börjat studera och har lite praktik till höst. Då är det svårt att fortsätta på en såpass hög nivå. 

Hon pratar samtidigt med flera olika lag, så hennes framtid är långt ifrån spikad.

- Jag har inte funderat någonting på innebandy då jag haft så himla mycket plugg just nu. Jag för diskussioner hit och dit med lite olika lag, säger hon. 

Wiklund blev tidigare under säsongen uttagen till A-landslaget för första gången, i ett läger som senare ställdes in. Däremot saknades hon i den senaste truppen och hon har inte haft någon dialog med förbundskaptenen Åsa "Kotten" Karlsson om det. 

- Jag började plugga i januari och hade då tänkt att det inte skulle bli något mer med innebandyn, eftersom jag valde att börja studera och visste att det var praktik i höst. Det var en lite taskig timing men det finns så mycket annat i livet än bara innebandyn. Det är inte så att man kan leva på sporten.

Täby har sedan tidigare tappat stjärnmålvakten Alexandra Durling, samtidigt som Moa Tschöps framtid i klubben är högst osäker. Man har ännu inte presenterat några nyförvärv.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: