Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Gävlederbyna kommer ha varsin superstjärna kommande säsong

ANNONS

Sätras superstjärna Simon Cederström har inga högre förhoppningar på lokalkonkurrenterna Gävle trots deras supervärvning.

Förra veckan kom serieindelningen för Herrallsvenskan kommande säsong och den bjöd på en hel del intressanta förändringar. Norra Allsvenskan tappade som bekant två lag till SSL samtidigt som de båda SSL-lagen som åkte ur huserar i södra delen av landet. Norra serien kommer att berikas med flera sörmländska derbyn då Nykvarn och Onyx gör Strängnäs sällskap i norr. Föregående säsongen bjöd dessutom på ett paradigmskifte då det var första gången på fyra SSL-kval som ett lag från norra serien kvalade sig upp.

Allsvenskan Norra

AIK IBF
Bele Barkarby IF IBF
FBI Tullinge
Gävle GIK
Hudik/Björkberg IBK
IK Sätra
Nykvarns IBF Ungdom
Onyx IBK
Salems IF
Strängnäs IBK
Täby FC
Visby IBK

Allsvenskan Södra
Fagerhult Habo IBK
FBC Lerum
Höllvikens IBF
IBF Örebro
Karlstad IBF
Lagan IBK
Lillån IBK
Lindås Rasta IBK
Malmö FBC
Warberg IC
Åby IBK
Åstorp/Kvidinge IBS

Innebandymagazinet har pratat med ett gäng profiler både i norr och söder för att höra deras tankar om serieindelningen och vad vi kan förvänta oss av kommande säsong.    

En av norra Allsvenskans största stjärnor är IK Sätras Simon Cederström som har ett SM-guld med Falun och fyra A-landskamper på sin meritlista. Förra säsongen pangade han in 35 poäng för nykomlingarna från Gävle och såg till så att de klarade kontraktet för egen maskin. Cederström ser fram emot att få stifta bekantskap med Onyx och Nykvarn kommande säsong. 

- Det känns som en rolig serie där vi kommer att möta två nya lag som jag aldrig har mött någon gång tidigare, dock lite längre resor men de blir nog skoj i bussen ändå, säger Cederström till Innebandymagazinet.

Vilka lag tror du kommer kriga om de fyra SSL-kvalplatserna?

-  Nykvarn, AIK, Visby, Bele tror jag kommer gå till kval, har nog aldrig sett något så överlägset lag på papperet som Nykvarn så skulle blir förvånad om dem inte kommer topp ett. AIK tyckte jag hade något bra på gång förra året, var jobbiga och möta och borde vara däruppe i toppen igen. Visby har en riktigt bra förstaline som borde räcka till kval och även en stor fördel på sin hemmaplan ute på öjn. Bele överraskade väldigt många förra året, blir dem mer jämna än förra säsongen så kan de absolut komma topp fyra.    

Kamikazetipset: Så slutar Allsvenskan Norra 2021/22

 Vilka tre lag tror du kommer få det tufft att hålla sig kvar?

- Har inte alls bra koll på vad alla lag värvat respektive tappat men utifrån förra säsongens resultat så tror jag Täby, Onyx, Strängnäs och Gävle kan få slåss om nedgradering men mycket väl tror jag vi och Hudik/Björkberg kommer vara med och slåss därnere. En serie ljuger ju inte och Täby, Onyx och Gävle hade de väldigt tungt förra året även om Billy Nilsson har kommit hem och kommer göra sina 50-60 pinnar för Gävle så tror jag det blir tufft ändå. Strängnäs var rejält illa ute förra året när Adam Nilsson skadade sig och nu har dem tappat han så kan bli tufft den här säsongen. Täby och Onyx kom ju sist förra året i respektive serie så dem borde va med och slåss i botten. 

Varför Gävle kommer få det tufft trots att man värvar in superstjärnan Billy Nilsson från SSL har Cederström ett väldigt bra svar på. 

- Båda derbymatcherna kommer de ju förlora så sex poäng tappar de bara där. 

Sätra gjorde sin första säsong någonsin i Allsvenskan den här säsongen och de har själva målat upp sig som serien oseriösaste lag och att man bara är ett kompisgäng som spelar för att det är kul och försäsongsträning är inget som man sysslar med. Men en sak är man väldigt seriösa med och det är att hålla Gävlekonkurrenterna GIK bakom sig i tabellen. Något man lyckades med senast med tio poängs marginal.

- Inställningen kommer vara precis likadan som förra året gissar jag på, där vi kan skrälla ett par matcher mot topplagen och sedan förhoppningsvis vinna de flesta matcherna mot bottenlagen.

Både Sätra och Gävle har sin hemmaborg i Gavlehovshallen som arrangerade SM-finalerna senast. En toppenfin innebandyarena som kanske inte kan se fram emot att bjuda på flera SM-finaler kommande säsong men däremot kommer den att bjuda på Cederströms höjdpunkter kommande säsong. 

- Mina förväntningar är att jag hoppas att de kommer kunna släppa på med publik så inte varje match kommer vara avslagen och kännas som en träningsmatch. Då vi har två derbymatcher, som är höjdpunkten på säsongen, och som hade varit mycket roligare med 500+ personer på läktaren i de matcherna.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Ombytta roller när Sätra besegrade Täby FC Formstarka Bele Barkarby tog ännu en seger Målfest för AIK hemma mot Sätra Äntligen seger för Sätra mot Hudik/Björkberg Fiaskosäsong för Sätra – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: