#ibsilly
Andreas Harnesk och Gry Norstedt.
Foto: Per Wiklund och Västerås Rönnby
Superligan

02:an klar för SSL: "Extremt spännande spelare"

ANNONS

Västerås Rönnby gör klart med sitt sjunde nyförvärv.

Gry Nordstedt, född 2002, tog en plats på Innebandymagazinets årliga talanglista två år i rad (2018 och 2019). Det sista året placerades hon på en 75:e plats med följande motivering:

Känns den här spelaren bekant? Det är förmodligen för att hon är en av få som fått ta plats på talanglistan två år i rad! Gry är verkligen en sniper i ordets rätta bemärkelse. Med sin rightfattning är hon oerhört svår att stoppa när hon har ställt in siktet på motståndarmålet. Har helt klart ett av de bästa skotten av samtliga spelare i den här årskullen. Kan hon bli ännu mer komplett som spelare framöver så kommer hon få en mycket framgångsrik innebandykarriär.

Hon har sedan dess utvecklats till en flitig poänggörare på allsvensk nivå i Västra Mälardalen. Det har väckt intresse från SSL och under torsdagen kunde Västerås Rönnby presentera Nordstedt som ett nyförvärv till kommande säsong. Forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt med årets SSL-sjua.

- Gry är extremt spännande spelare. Hon har bra skott, bra spelsinne och det känns som att hon har en personlighet som kommer hjälpa henne att ta steg framåt. Gry känns hungrig på att lära sig och på att träna hårt. Gry har tränat med oss en period nu och har imponerat med att hon är med än en spelskicklig “lirare”. Hon jobbar hårt och vill bli bättre. När Gry utvecklar sin defensiv och kommer in i tempot kommer hon kunna bli en extremt skicklig SSL-spelare, säger tränare Andreas Harnesk i ett pressmeddelande.

Västerås Rönnby fortsätter därmed att värva ungt: Tidigare nyförvärv är Wilma Johansson (född 2000), Agnes Sälgström (2002) Joanna Hjelm (2002), Ellen Hansson (2002), Elin Lindberg (2003) samt den betydligt mer rutinerade Mira Wickman (1994).


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: