Foto: Per Wiklund
SSL-utmärkelser

Hyllas av tränaren: "Varit den bästa målvakten"

ANNONS

Niklas Pålsson om att Jonathan Edling blivit utsedd till årets målvakt 2020/21.

Jonathan Edling har för tredje gången blivit utsedd till bästa målvakt i SSL. Hans tränare i Helsingborg, Niklas Pålsson, tycker det är ett bra val.

– Jag tycker att Jonathan Edling har varit den bästa målvakten, ihop med Jon Hedlund i Pixbo. Men jag tycker Edlings spets är något högre medan jag skulle säga att Jon är mer jämn. När det skulle avgöras så gick vi till slutspel och det gjorde inte Pixbo, och Edling var någonstans tungan på vågen, säger Niklas Pålsson till Innebandymagazinet.

Det är sedan tidigare även officiellt att Fagerhult Habos Tim Andersson Carlsson fick Årets rookie-priset. Där var även Helsingborgs Linus Malmström en väldigt het kandidat, som Pålsson tyckte hade förtjänat utmärkelsen.

– Vi är såklart fantastiskt nöjda med honom, det är sjukt kul när man får den fullträffen på en spelare. Det händer inte många gånger i ens tränarkarriär och sportchefskarriär. Extra kul att det är en lokal förmåga som vågar ta klivet och satsa, en jäkla bra kille som jag också på alla sätt unnar framgång. Jag tror att han kommer bli fantastiskt bra på sikt också.

Ytterligare ett pris som kommer tillkännages senare är Årets center. Även där finns det en Helsingborgsspelare som gjort det bra. 

– Linus Nordgren har klivit fram när det behövts som mest. Han gjorde sin näst bästa poängmässiga säsong i karriären och bästa slutspel i karriären, jag tror att han eller Martin Östholm får priset. 


TV: Djurgårdens nya tränare - "Det är en ära”

Orden från frun som fick nya DIF-tränaren Roger Östergren att tacka ja: "Det var bara att ta chansen"

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Du kanske även vill läsa:
Årets målvakt i herrarnas SSL: Jonathan Edling
Årets målvakt i herrarnas SSL: Jonathan Edling
Den här artikeln handlar om: