Foto: Per Wiklund och Helmuth Subiabre
#ibsilly

Partilles GM om värvningsbråket

ANNONS

"Att som till exempel Kimmo Eskelinen säga att det bara skulle handla om att följa plånboken är att grovt förenkla"

Tidigare i veckan slog bomben ner att Herr1an-laget Partille värvar den före detta landslagsspelaren Rikard Eriksson från Mullsjö. 31-åringen har spelat de 12 senaste säsongerna i SSL med Warberg(8) och Mullsjö(4) samt gjort 53 landskamper. Men Eriksson var inte den enda bomben Partille presenterade utan man värvade också in Daniel Karlander som spelat fem säsonger tillsammans med Eriksson i Warberg. Partilles General Manager Ulf Andersson berättar hur man lyckats värva in dessa bomber.

- När man gör värvningar måste man alltid ställa sig frågan varför spelaren skulle vilja komma till oss? Vad kan vi erbjuda som skulle attrahera? Normalt sett är det en komplex helhet som blir fallet, säger Andersson till Innebandymagazinet och fortsätter: 

- Att som till exempel Kimmo Eskelinen(Warbergs sportchef) säga att det bara skulle handla om att följa plånboken är att grovt förenkla. Kanske är det därför han heller inte klarat av sin uppgift att värva Rikard Eriksson. Tunga värvningar som dessa måste erbjudas en attraktiv helhetslösning vilket vi kunnat ge. Nyckeln till övergången har hela tiden varit att Daniel och Rikard vill spela ihop på en bra nivå. Daniel har varit väldigt tydlig med att det bara är Partille som intresserar honom så därmed blev Rikards val enklare och bra för oss.

Värvningen har blivit en stor snackis i veckan och tyvärr är det inte det sportsliga som hamnat i fokus utan Warbergs sportchef blev väldigt irriterad över att Eriksson valde att spela med Partille då han hjälpte Eriksson att få ett jobb i Varberg. 

- Här har vi hjälpt honom med ett jobb i Varberg. Han väljer att ta det jobbet, flytta hem - och sen väljer han innebandy i Partille. Jag behöver inte säga mer, sa Eskelinen till Hallands-Nyheter igår och fortsatte:

- Jag fick ett sms från honom i dag (läs: igår). Han kommer spela med Partille. Han hade inte tänkt spela alls. Sen kom de med ett kontrakt som var för bra vad gäller träningsmängd och pengar. Synd att pengar går före att hjälpa klubben som gjorde honom till den spelare han blev.

För Innebandymagazinet förtydligade Eskelinen sina känslor lite senare:

- Min besvikelse handlar inte om vilket klubbval han gör. Han får gärna spela i Partille, det är val han själv måste göra. Hur mycket pengar det handlar om spelar inte heller någon roll, säger han och fortsätter:

- Det som det handlar om är att vi har hjälpt honom med ett jobb i Varberg. Ber man en klubb att hjälpa till med ett jobb för att flytta hem, och vi löser det, så finns det inte i min värld att man då väljer en annan klubb. Det handlar om vanligt människohyfs. Det känns som en kniv i ryggen.

Ulf Andersson har svårt att se varför Eskelinen blir så irriterad på Eriksson och menar på att han fått jobbet på egna meriter och inte på grund av Warberg.

- Först och främst tror jag inte på att misskreditera spelare i media. Det brukar komma tillbaks för eller senare. Det som förvånat mig allra mest har varit snacket om Rikards jobb. Vad jag vet så anställer inte företag personer för att de är duktiga innebandyspelare. Man blir alltid anställd för att man har kompetens och skicklighet inom det man anställs för och jag har ej hört Rikards arbetsgivare klaga här. 

Eriksson blir som du säger anklagad för att följa plånboken istället för hjärtat. Hur ser det ut, har han fått ett superkontrakt?

- Som redan nämnts så är alla värvningar av klasspelare komplexa. Det är inte så enkelt som Kimmo säger. Det hoppas och tror jag även han förstår när hans besvikelse landat in. Vi har gett Rikard Eriksson en helhetslösning som passar bra med hans livssituation och vart han är nu i sin spelarkarriär. Det innefattar att få spela på en nivå som motsvarar hans tillgängliga tid och energi, det innefattar att få spela med sin vän Daniel Karlander, det innefattar att han får en utmaning att vinna något hos oss samt självklart ett bra spelarkontrakt som motsvarar vad han är värd. Jag ser inget konstigt med detta. Killgissningar om superkontrakt lämnar jag helt därhän.

Partille trillade för två år sedan ur förbundsserierna för första gången på 20 år men spelade sig snabbt upp igen säsongen efter. Så den nyss avslutade säsongen så var man nykomlingar i Herr1an men pandemin satte stopp för spel redan efter fem omgångar. 

- Vi låg på delad förstaplats i Div 1 Södra Götaland när serien pasuades/stoppades. Vi var redan bra förra säsongen. Vi kommer bli bättre kommande säsong. Vad det räcker till får vi se men vår ambition är att gå till Allsvenskan men vi har stor respekt för att alla serier är tuffa och att det kommer krävas mycket jobb för att ta oss dit. 

Vad betyder det att få in dessa två herrar i laget?

- Jag är helt övertygad om att Rikard och Daniel kommer att göra sin omgivning mycket bättre. Man kommer sätta nivån på träningar och man kommer bidraga med vinnarskalle. Vi har ett ungt lag där 22-23 åringar är bland de äldre. Att då få in denna rutin är oerhört viktigt om man skall lyckas i kval- och slutspel. Med Danne och Rille så blir laget strukturellt komplett och jag vet av erfarenhet att den här typen av förstklassiga lagspelare skapar ännu bättre miljö att utvecklas i för unga talanger som därmed också inte lämnar oss för tidigt. Så från ett föreningsperspektiv är värvningarna extremt viktiga.

Har ni några flera #ibsilly-bomber på lager eller är ni nöjda?

- Ja vi kommer att presentera ytterligare ett nyförvärv av bra klass för vår nivå samt att vi lyfter upp fyra 16-åriga supertalanger från vår egna ungdomsverksamhet. Vi kommer behålla i princip hela vår övriga trupp intakt.


TV: Galna kommentatorn i Karlstad - ”Jag hade aldrig pallat med att höra honom en hel match”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om Karlstads omtalade kommentator Jimmy Heimer.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Revansch och tre poäng för Lillån IBK Partille tog revansch på Strängnäs

Du kanske även vill läsa:
Erikssons beslut rörde upp känslor: "Behöver inte säga mer"
Erikssons beslut rörde upp känslor: "Behöver inte säga mer"
Stjärnans oväntade klubbval: "En rolig satsning"
Stjärnans oväntade klubbval: "En rolig satsning"
Den här artikeln handlar om: