#ibsilly
Rikard Eriksson.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Erikssons beslut rörde upp känslor: "Behöver inte säga mer"

ANNONS

Warberg erbjöd Rikard Eriksson ett jobb – därefter valde stjärncentern spel i Partille.

31-åriga centern Rikard Eriksson lämnade RIG Umeå för spel i Warberg till säsongen 2009/10. Han skulle stanna kvar i hallänningarna i totalt åtta säsonger innan han bytte klubbadress till Mullsjö.

När det nu stod klart att han skulle lämna Mullsjö så var Warberg intresserade av en återförening med Eriksson. Hallands-Nyheter skriver att Eriksson förmodligen kommer bosätta sig i Varberg framöver, men det blir inget spel i klubben. Istället kunde division 1-laget Partille presentera Eriksson som ny värvning.

Att Eriksson nobbade Warberg är ett beslut som sportchefen Kimmo Eskelinen inte var särskilt nöjd över.

– Jag fick ett sms från honom i dag (läs: igår). Han kommer spela med Partille. Han hade inte tänkt spela alls. Sen kom de med ett kontrakt som var för bra vad gäller träningsmängd och pengar. Synd att pengar går före att hjälpa klubben som gjorde honom till den spelare han blev, säger Kimmo Eskelinen till Hallands-Nyheter.

Kimmo Eskelinen.

Kimmo Eskelinen. Foto: Helmuth Subiabre


Eskelinen, tidigare spelare och legendar i Warberg, lägger också in en syrlig passning mot sin förre lagkamrat.

– Här har vi hjälpt honom med ett jobb i Varberg. Han väljer att ta det jobbet, flytta hem - och sen väljer han innebandy i Partille. Jag behöver inte säga mer, säger han till Hallands-Nyheter.


Kimmo Eskelinen förtydligar senare sina känslor när han pratar med Innebandymagazinet.

- Min besvikelse handlar inte om vilket klubbval han gör. Han får gärna spela i Partille, det är val han själv måste göra. Hur mycket pengar det handlar om spelar inte heller någon roll, säger han och fortsätter:

- Det som det handlar om är att vi har hjälpt honom med ett jobb i Varberg. Ber man en klubb att hjälpa till med ett jobb för att flytta hem, och vi löser det, så finns det inte i min värld att man då väljer en annan klubb. Det handlar om vanligt människohyfs. 

- Det känns som en kniv i ryggen.

Rikard Eriksson kommenterade själv beslutet att välja Partille till kommande säsong:

- Möjligheten dök upp att få spela med min bästa vän Daniel (Karlander) igen och Partille kom upp med en bra helhetslösning och en rolig satsning som jag ville vara med på, säger han till Partilles hemsida.


TV: Galante intervjuar Emil Johansson

Här spelar Rasmus Andersson nästa säsong: "En av ligans bästa backar"

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust

Den här artikeln handlar om: