#ibsilly
Eriksson har ett VM-guld och ett silver på sin meritlista.
Foto: Per Wiklund
Herrettan

Stjärnans oväntade klubbval: "En rolig satsning"

ANNONS

Rikard Eriksson hoppar ner två divisioner och gör en av säsongens mest oväntade klubbval.

Centern Rikard Eriksson har gjort 53 A-landskamper för Sverige och fanns bland annat med i den trupp som tog VM-guld 2012. Han har varit en flitig poänggörare under många år i SSL, först med Warberg och därefter Mullsjö. Han debuterade i Superligan 2009/10 och sedan dess har bara 13 spelare gjort fler poäng än Erikssons 376 (på 334 matcher).

Rikard Eriksson har nu fyllt 31 år och hans kontrakt med Mullsjö gick nyligen ut, och länge såg det ut som att en återkomst till Warberg, nu i Allsvenskan, var det mest realistiska alternativet. Nu kommer dock chockbeskedet: Eriksson väljer spel i division 1-laget FBC Partille. 

Göteborgslaget presenterar i samma veva Eriksson tidigare lagkamrat Daniel Karlander, även det en veteran i SSL-sammanhang. Karlander spelade för två säsonger sedan med Partilles division 2-lag, men senaste säsongen blev det inget spel alls.

- Vi har ett talangfullt, ungt och ambitiöst Division 1 lag med höga ambitioner. Med Daniel och Rikard får vi den rutin och spets som behövs för att på allvar kunna utmana för att ta oss upp i Allsvenskan där vi anser oss höra hemma, säger Partilles general manager Ulf Andersson till klubbens hemsida.

Rikard Eriksson.

Rikard Eriksson. Foto: Per Wiklund


Rikard Eriksson om beslutet att spela för Partille kommande säsong:

- Möjligheten dök upp att få spela med min bästa vän Daniel igen och Partille kom upp med en bra helhetslösning och en rolig satsning som jag ville vara med på, säger han till hemsidan.


TV: Förbundet överkörda av innebandy-Sverige i Tävlingskongressen? ”Anmärkningsvärt”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om besluten som togs på Tävlingskongressen.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: