#ibsilly
Allsvenskan (Dam)

Nyförvärvet bryter sitt kontrakt – hon ersätter

ANNONS

Stina Callerfjord lämnar Kalmarsund utan att ha spelat en enda match.

Göteborgaren Stina Callerfjord, fostrad i PIxbo, valde att efter tre år på RIG att skriva på för storsatsande allsvenska klubben Kalmarsund. Nyheten presenterades den 22 februari och Callerfjord sa då följande om sitt val i ett pressmeddelande:

- FBC Kalmarsund har något väldigt spännande på gång i deras satsning. Föreningen är professionell och erbjuder otroligt bra förutsättningar för oss spelare som ger oss möjligheten att verkligen tävla och etablera oss som lag. Med ett bra gäng med höga målsättningar och ambitioner i laget i kombination med de goda möjligheterna i klubben kändes det som ett väldigt naturligt och spännande val.

Två månader senare så står det dock klart att det inte blir något spel alls i Kalmarsund för U19-landslagsmålvakten. Callerfjord väljer att tillsammans med klubben bryta kontraktet i förtid.

- Bakgrunden till beslutet är att man gemensamt konstaterat att det bästa för båda parter är att Stina fortsätter sin utveckling i Umeå. Dialogen har varit respektfull och vi har tillsammans agerat så skyndsamt som möjligt men så långsamt som behövts, skriver Kalmarsund i ett pressmeddelande.

Foto: FBC Kalmarsund

Callerfjord har tidigare skrivit på ett dubbellicensavtal med Thorengruppen, men vad som händer nu är ovisst.

- Såväl FBC Kalmarsund som Stina är överens om att ha en fortsatt dialog om eventuellt spel framöver men just nu skjuter vi det på framtiden.

I samma veva presenterar Kalmarsund en annan målvakt istället: Norska landslagsmålvakten Thea Ekholt som närmast kommer från SSL-laget Endre.

- Thea är en aktiv och atletisk målvakt med en hög internationell nivå i alla delar av sitt spel. Jag fick glädjen att vara med när hon bytte Sagene till Endre och hon hade redan då ledaregenskaper och förmågan att spika igen när de krävdes som mest, säger nya sportchefen Alexander Brinkmann i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Sedan ankomsten till SSL har jag imponerats över hennes utveckling år för år och under säsongen 20/21 tillhörde hon toppskiktet i ligan. Utöver den spelmässiga kapaciteten vet jag att Thea kommer bidra med en professionell attityd i allt hon företar sig och på så vis utveckla lagets kultur.

Man har i dagarna också förlängt kontrakten med Isabel Aravena och Matilda Abrahamsson, och för inte så länge sedan presenterade man en värvning från Täby i form av Julia Zachrisson.

Innebandymagazinet söker Stina Callerfjord.


TV: ”Domaren är så bajsnödig så han drar upp handen direkt” - ”Ville bara ta fram kudde och gömma sig”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: