#ibsilly
Foto: D-Foto
Allsvenskan södra

Han blir ny huvudtränare för Lerum: "Utmanande jobb"

ANNONS

Lerum har hittat sin nya huvudtränare efter att Anton Olofsson lämnat för Visby.

Allsvenska succélaget Lerum, de unga nykomlingarna som var ytterst nära att ta en plats i SSL-kvalet, tappade sin huvudtränare Anton Olofsson för en tid sedan, då han valde att träna Visby framöver.

Nu har klubben hittat Olofssons ersättare: 38-årige Ricard Carlsson, som förra säsongen stod i rivalen Lindås bås. 

Ricard Carlsson.

Ricard Carlsson. Foto: D-Foto

– Tycker Lerum har nått intressant på gång. Ett väldigt ungt och hungrigt lag som vill upp i seriesystemet. När jag fick frågan så kände jag väl direkt att det skulle kunna vara ett väldigt intressant och utmanande jobb att ta. Sen kände jag väl att ett miljöombyte också kan vara bra även om jag trivts väldigt bra i Lindås, säger han till Lerums hemsida.

Som spelare representerade han Backadalen och Robertshöjd. Sitt första tränaruppdrag fann han hos Sisjön, en klubb som han tog upp till division 1. Därefter väntade fyra år i Lindås där han varit huvudansvarig för både A- och JAS-lag.

– Vi är glada att vi lyckats göra klart med Ricard som den första pusselbiten. Ricard passar väl in på den profilen vi eftersökt och har fin erfarenhet att jobba med yngre spelare bland annat, som passar perfekt sett till vår trupp. Han är rätt person att fortsätta driva vår satsning framåt kommande säsong, säger sportchefen Magnus Johansson.


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum

Den här artikeln handlar om: