Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Warbergs sportchef om lagbygget till nästa säsong

ANNONS

Kimmo Eskelinen: ”Tre namn klara som vi inte har presenterat än”

Warberg fick se sig besegrade i andra kvalomgången till SSL mot Hagunda för en dryg vecka sedan. Warberg tog sig till SSL-kval genom att vinna Allsvenskan södra och fick möta Lagan i första kvalomgången. Där vann man komfortabelt med 2–0 i matcher och fick möta Hagunda i kvalomgång två där Uppsala-laget blev allt för tunga. 

– Över en matchserie var Hagunda bättre än oss säger Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen till Innebandymagazinet. 

För två år sedan möttes de båda lagen i andra kvalomgången, men där var det Warberg som drog det längsta strået. I år var det ombytta roller då Hagunda slog Warberg med 3–1 i matcher och får blicka framåt emot SSL nästa säsong, medan Warbergs får åter fokusera på Allsvenskan. 

– Jag vet inte om det var så mycket som gick snett. Ibland möter man motståndare som är bättre och då spelar det inte så stor roll hur man presterar själv. Jag tycker vi gav det ett försök, men Hagunda var bättre än vi var helt enkelt så det var inte så mycket att säga om. De har ett väldigt starkt lag med allsvenska mått mätt och vår planering den här säsongen handlade om att vinna serien så vi kunde undvika Hagunda i playoff 2. Nu lyckades inte Hagunda vinna sin serie så att även om vi följde våran plan så blev det inte som vi hade tänkt. 

Den trupp som Warberg sitter på idag är medparten under kontrakt. Ett antal spelare sitter på utgående kontrakt och man har förlängt med två hittills i Joel Birgersson och Simon Nilsson. Kimmo Eskelinen är dock inte klar än. 

– Vi har ytterligare ett par som är i stort sett färdiga att skriva på, men har pausats lite under playoffet. Jag har legat ganska lågt med befintlig trupp under playoff-spelet, men det kommer bli en del förändringar så blir det alltid. Någonting man har lärt sig som idrottsman så är det att varje säsong kommer det en tråkig dag när några tar farväl och försvinner och sen får man hitta nya ersättare för dem, det är så det funkar. 

Warberg har cirkulerat i en rad olika #ibsilly-rykten. Innebandymagazinet fick ta på en önskelista på de spelarna som Warberg var ute efter, något som Kimmo Eskelinen inte kända vid. Några namn har klubben lyckats landa, men om det är några namn som fanns på önskelistan eller inte återstår att se. 

– Vi har väl tre namn klara som vi inte har presenterat än. Det kommer väl komma ut här de närmaste veckan/veckorna. Sen är det ytterligare ett antal som vi diskuterar med såklart, men några nyförvärv är klara och vi kommer presentera dem snart. Det är också svårt att komma jättelångt med alla nyförvärv när man inte vet serietillhörighet. Nu har vi vetat det i fyra dagar eller något sådär så diskussionerna har tagit fart lite mer efter det kan man säga. 

Warberg med sina fyra SM-guld, 28 säsonger i högsta serien och tvåa i herrarnas maratontabell länge varit en dominant kraft i svensk innebandy. Återtåget mot den högst serien kan komma att bli ännu tuffare nästa säsong då Allsvenskan södra fylls på med två före detta SSL-lag i Fagerhult Habo och Höllviken. 

– Allsvenskan södra bör bli starkare än det här året, det tycker jag. De lagen som var där sen tidigare är kvar och vi får ner två lag från SSL så det är klart att det kommer bli ett riktigt getingbo. Sen har vi Karlstad som blir kvar och har fått in ett antal tunga nyförvärv. Det kommer bli en sjukt tuff serie, det kan jag lova, avslutar Kimmo Eskelinen. 


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: