Cajsa Elm.
Foto: Per Wiklund
SM-final

Cajsa Elm: "Synd att vi inte kan resa oss snabbare"

ANNONS

Pixbocentern efter silvret: ”Jag tycker vi låg väldigt bra i försvaret”

Pixbo Wallenstam gick mot guld när man hade en tvåmålsledning i andra perioden. Men därefter var det Thorengruppen som tog grepp om SM-finalen och Umeålaget vann till slut med 5-4.

– Det är en riktig tomhet, men vi gör en bra match. Vi leder med 1-3 och jag tycker att vi har momentum och skapar chanser. Det som är jäkligt surt är att vi inte kan knyta ihop säcken i andra perioden och att de får det där sena reduceringsmålet i andra perioden till 2-3, och att de sedan får den där tidiga kvitteringen i tredje. Det är klart att det är tungt. Jag tycker det är synd att vi inte kan resa oss snabbare där och att de får två mål till. Det blir ju lite uppförsbacke då, säger Cajsa Elm till Innebandymagazinet.

Det kändes som att ni ändå hade den här matchen…

– Jag tycker vi låg väldigt bra i försvaret. Det är klart att de hade många lägen, men vi hade chanser också och fick spelvändningarna som vi ville. Det är synd att vi inte får till det där sista lilla och sätta dit någon mer. Men det viktigaste hade varit att behålla 1-3-ledningen in i tredje perioden och spela stort och att de hade blivit stressade. Istället fick de kvitteringen så snabbt. 

Vill du beskriva lite mer vad som händer mentalt efter deras 2-3-mål?

– Det är klart att det är mentalt tungt. Samtidigt hade vi en plan att vår förstafemma skulle matchas mot deras första och vår skulle gå plus, och då är det väl bara försöka köra på. Vår uppgift var att försöka leverera mål framåt och jag tycker ändå vi gör det vi kan. Men det var synd att vi inte fick bättre utdelning helt enkelt. 

Vad tänker du om framtiden för Pixbo? 

– Jag tycker den ser ljus ut. Det är många som kommer fortsätta nästa säsong också och man kommer inte hit av en slump, det är en lång väg och vi är ett bra lag. Man är revanschsugen redan nu.


TV: Här får Vilma de Gysser Årets rookie-priset

"Inte alla som får vara med om det här, jag är supernöjd"

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: