Uppsnack inför SM-finalen
Foto: Tomas Brandt Wangel och Per Wiklund
SM-final

Duellen: Världens bästa back mot världens bästa anfallare

ANNONS

Pixbos lagkapten Ida Sundberg berättar om förberedelserna inför lördagens SM-final.

SM-finalen mellan Pixbo Wallenstam och Thorengruppen är bara tre dagar bort och Innebandymagazinet har pratat med Pixbos lagkapten Ida Sundberg om den kommande drömfinalen.  

- Det känns helt fantastiskt att vi tagit oss till final och vi är väldigt stolta över vår prestation men vi är inte nöjda. Nu går vi för att ta guldet också, säger Sundberg med en röst som menar varje ord. 

Hur har du personligen laddat upp under veckan?

- Jag har inte gjort något annorlunda gentemot en vanlig träningsvecka. Vi har haft lite lugnare på träningarna efter den tuffa semifinalserien men annars har allt varit som vanligt. Vi kommer åka till Västerås i morgon för att sova över där och sedan fortsätta upp mot Gävle på fredag morgon.

En av många härliga matcher i matchen på lördag kommer bli den mellan en av världens allra bästa backar, Ida Sundberg och en av världens allra bästa anfallare, Veera Kauppi. Enligt undertecknad är de båda just nu världens bästa back mot världens bästa anfallare. Så vinnaren i denna duell kan mycket väl bli en stor vägvisare i finalen. 

- Jag ska inte lägga energi på att det är henne jag möter utan jag måste fokusera på det som jag ska göra och mitt eget spel och lita på att det kommer räcka. Men det gäller att ligga tight på henne och inte ge henne några ytor.

Vad är det som gör dig till världens bästa back?

- Jag är bra på att läsa av spelet och ligga i rätt ytor för att vinna mina individuella dueller på planen. Det är svårt att förklara varför just jag är en sådan bra back, jag går väldigt mycket på känsla och då är det svårt att beskriva varför jag är bättre än någon annan på det jag gör.

Vad är det som gör Veera till världens bästa anfallare?

- Hon är en väldigt komplett spelare med bra teknik och bra speluppfattning. Hon kan slå passningar som ingen annan ser och dessutom har hon ett väldigt bra skott som allt för ofta sitter i nät om man ger henne för mycket yta och tid. 

Förutom att du vinner din duell mot världens bästa anfallare, vad mer talar för att Pixbo Wallenstam kommer stå som segrare för andra gången någonsin i en SM-final?

- Det som talar för oss och något som jag sagt över hundra gånger de senaste dagarna, skratt, är att vi är en lagmaskin som kan pumpa på. Vi har tre bra femmor där alla kan kliva fram. Skulle någon ha en dålig dag så vet vi att det alltid kommer vara någon annan som kliver fram.

Avslutningsvis fem snabba frågor

Mumintrollen/Bamse

Bastubad/Fredagsmys

Nokia/Ericsson

Memma/Marängsviss

Teemu Selänne/Peter Forsberg    


TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: