Foto: Per Wiklund
Superligan

Sportchefen: "Vi behöver ha in spetskompetens"

ANNONS

Karlstad är inte nöjda med hur säsongen blev: ”Varit lite av en besvikelse”

Karlstad säsong blev inte vad värmlänningarna hade tänkt sig. När säsong summerades landade Karlstad på en tolfte plats tabellen och var nio poäng från slutspel. Placeringen i tabellen var en missräkning för Karlstad. 

– Säsongen har varit lite av en besvikelse, så kan man säga, säger Karlstads sportchef Mathias Engelbrektsson till Innebandymagazinet. 

Förra säsongen knep Karlstad en slutspelsplats och inför denna säsong trodde laget att de kunde vara där i år igen. 


– Tittar man på pappret med spelarmaterial och tränarmaterial hade vi trott att vi skulle komma högre upp. Sen visst, det blev ett litet nytt spelsystem och Jan-Erik Vaara införde vissa förändringar och det satt egentligen inte förens i slutet och det kom lite senare än vad vi hade tänkt. 

Karlstad vill inte uppnå samma misslyckande resultat kommande säsong och gör förändringar. Sen innan är det klart att tränaren Jan-Erik Vaara lämnar sin post. Oskar Moberg ryktas ta över efter den avgående Vaara, men Mathias Engelbrektsson vill inte kommentera om det är klart än. 

– Det är ingenting som är hundraprocent klart. Jag kommer kliva av nästa säsong som sportchef så tränarfrågan får vår klubbchef/styrelse dra i. Men jag pratade med Oscar Moberg igår (måndag) och det är ingenting klart än. Mitt tips är ju att det blir det, men det ät ingenting som är klart än. 

Det är inte bara utanför banan som förändringar kan göras. Truppen förbereds inför kommande säsong och man har redan erbjudit kontraktsförlängningar med en rad spelare. Dessutom siktar Karlstad på att ta in ett par spelare som kan göra förändring. 

– Vi har cirka 14 spelare på kontrakt. Vi har väl sju som står utan kontrakt, några har fått kontraktsförslag. Vi ska ha provträning nu på söndag där det kommer ett antal spelare som vi har tittat på. Sen finns det ytterligare några vi har pratat med. Jag ser lite grann med tillförsikt fram emot nästa säsong. Det borde kunna bli ett bättre resultat nästa år, definitivt.  

Den del på banan som Mathias Engelbrektsson anser att de behöver förbättra är uppåt i banan. 

– Framför allt är det forwards och någon back är det också. Vi behöver ha in spetskompetens och så behöver vi ha in grovjobbare, sådana som är obekväma att man gör lite de här oväntade. 

Karlstad vill högre upp i tabellen och återigen ta sig till slutspel. 

– Truppen vi har, om vissa nyckelpersoner blir kvar och om vi kan få in lite nya spelare så tycker jag definitivt att vi ska vara med och kriga om en slutspelsplats. Tittar man på pappret som vi hade i år så borde vi ha varit bättre än där vi hamnar, avslutar Mathias Engelbrektsson.


TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Du kanske även vill läsa:
#ibsilly 2021: SSL Dam - lag för lag
Plus #ibsilly 2021: SSL Dam - lag för lag
Den här artikeln handlar om: