Foto: Per Wiklund
Superligan

Jönköping värvar från seriekonkurenten

ANNONS

Jönköpings tredje nyförvärv för säsongen är påskriven och klar.

Efter två nyförvärv från lägre ner i seriesystemet har Jönköping värvat in ett riktigt klassnyförvärv från seriekonkurrenterna Malmö. Den före detta allsvenska fotbollsspelaren Johanna Ejdelind lämnar Skåne och flyttar till Småland.

-  I Johanna Ejdelind får vi in en otrolig slitvarg med näsa för mål, hon är ett ständigt hot för motståndarna både offensivt och defensivt. Hon viker inte ner sig för en sekund. Hon kommer naturligtvis att bidra med rutin men även en inställning och vinnarmentalitet som krävs på den här nivån. Vi är otroligt glada att kunna presentera Johanna, och det ska bli fantastiskt roligt att få arbeta med en så pass duktig innebandyspelare, säger tränare Daniel Stenmarker till lagets hemsida

25-åringen är en riktig tuff powerforward som aldrig viker ner sig i en närkamp och med en osannolik arbetsförmåga. Dock blev det bara 8 matcher för Ejdelind i år då hon hade problem med en värkande handled.  

- Jag hoppas på att bidra med en massa fart i både anfallsspel och försvar. Jag har även en extrem vinnarskalle och är enormt revanschsugen efter förra säsongen då jag ej spelade så mycket på grund av min skada i handleden, säger Ejdelind. 

Jönköpings silly season

Klara in

Daniel Stenmarker, tränare (tidigare assisterande) 

Fredrik Frendin, assisterande tränare (Fagerhult Habo herr)

Julia Adolfsson, forward (Fröjereds)

Johanna Ejdelind, forward (Malmö)

Greta Koponen, back (Vimmerby)

Klara ut

Johan Ivarsson, tränare (Klubb oklar)

Annie Bokelund, back/center (Växjö)



TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Den här artikeln handlar om: