Falun-Kalmarsund (3-1 i matcher)
Alexander Galante Carlström och Albin Hedstål uttalade sig i media efter gårdagens semifinal.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Så gick snacket efter Kalmarsunds vinst mot Falun

ANNONS

Här är snackisarna efter gårdagens semifinal mellan Falun och Kalmarsund.

Vid vinst hade Falun blivit klara för SM-final, men Kalmarsund ville annat och bjöd på en stark prestation som resulterade i en 5-4-seger på bortaplan – därmed reducerade man till 3-1 i matcher.

I en intervju efter matchen så gav tränaren Alexander Brinkmann sin analys av matchen samt hur väl hans taktiska drag fungerade, som bland annat innehöll ändringar i formationen, en intervju du kan läsa här.

Han berömde bland annat backen Gustav Wadells arbete. En stor uppgift för stockholmaren var att, i man-man,femman, hålla koll på Alexander Galante Carlström vilket han gjorde med bravur, även om storstjärnan lyckades peta in två bollar. Dessa kom dock i spel med en man mer och även Galante Carlström erkänner själv att ”de inte räknades” just i det sammanhanget, när han pratade med Dalarnas-Tidningar. Han fick också frågan om det ”är frustrerande att spela mot man-man-försvar”:

– Nja, jag tycker att jag har mött man-man i hela slutspelet. Det tyder väl på att de är rädda för mig. Men idag skapade jag mycket lägen ändå, men kunde ha gjort något mål också, sa han till Dalarnas Tidningar.

I Kalmarsund var självförtroendet på topp efter matchen. I en intervju, publicerad på klubbens Instagram-konto, kommenterade Albin Hedstål insatsen.

- Vi har förtjänat den här vinsten på något sätt. Det har varit tighta matcher och senast vi var här så var vi inte riktigt här. Det är vi verkligen idag, vi är påkopplade från start. Vi sliter för varandra där ute och det är en otrolig laginsats. Det är riktigt kul att se.

Han passade också på att skicka en passning till Falun inför nästa semifinal, som spelas imorgon torsdag klockan 18.30.

- Vi ska rida på den här vågen. Ta med oss matchen idag och ge dem ett riktigt helvete nere i Kalmar!


Highlights: Warberg-Hagunda 6-7

Alla mål från lördagens kvalmatch där Hagunda tog ledningen med 2-1 i matcher.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: