#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
Superligan

Västerås Rönnby bjuder på #ibsilly-godis

ANNONS

Tränare Andreas Harnesk summerar säsongen och blickat framåt mot nästa.

Västerås Rönnbys säsong har pendlat upp och ner och man har åkt hiss upp och ner runt slutspelsstrecket hela tiden men efter en stark avslutning slutade man på en sjunde plats och säkrade sitt 16:e raka slutspel.

- Vi har haft en väldigt utmanande säsong där vi har haft 8-10 spelare borta mer eller mindre hela säsongen i ett lag som har gjort en omstart, säger tränare Andreas harnesk till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi blev av med Tova Eriksson, Elin Björkman och Izabell Roos väldigt tidigt, tre spelare som hade mycket förtroende. Vi har bara haft sju spelare som haft rutin av spel i SSL tidigare så utefter det har vi gjort det skitbra och jag är väldigt imponerad och stolt över tjejerna. Vi har varit lite ojämna under säsongen men det var väntat med tanke på att vi hade så många spelare som kom från allsvenskan och saknade SSL-rutin.

De sex senaste säsongerna har det forna storlaget som har tre SM-guld under 2000-talet tappat lite mark och sjunkit ett par steg i hierarkin. Fyra raka sjätteplatser har blivit till två raka sjundeplatser de sex senaste åren och inför den här säsongen gjorde Rönnby en lite omstart för att kunna ta nästa steg mot toppen igen.   

- Vi har skapat en elitmässig inställning och kultur där vi tränar och förbereder oss som ett topplag. Det är många spelare som utvecklats mycket under säsongen. Detta måste vi fortsätta med om vi ska ta nästa kliv men det känns redan som vi påbörjat de klivet och kommit en bra bit på vägen. Den här säsongen har varit den första på länge som vi regelbundet har tagit poäng av toppfyra-lagen. Så vi har satt en bra grund men truppen behöver vässas lite mer med SSL-erfarenhet och vi behöver få in en bra rightfattad forward i truppen samt ytterligare en vass anfallare och en bra back om vi ska vara med och utmana i toppen igen.

Rönnby har redan gjort klart med tre nyförvärv inför kommande säsong från allsvenskan i Joanna Hjelm, Ellen Hansson och Elin Lindgren. Men det är flera spelare på gång in.

- Vi kommer ganska snart få in en duktig vänsterforward och vi hoppas även att få in en väldigt bra center.

Du sa att ni behövde få in spelare med SSL-rutin för att ta nästa steg och hittills har ni bara värvat allsvenska spelare. Är det dessa två spelare som ska stå för den rutinen?

- Ja, det är två poängstarka spelare som är väldigt bra. De har spelat eller spelar slutspel just nu så det är två väldigt duktiga spelare med SSL-rutin som är precis det vi behöver få in.

Är det några spelare som lämnar laget då?

- Sandra Törnqvist kommer lämna hon flyttar hem och som det ser ut kommer hon avsluta innebandykarriären. Sedan har vi två spelare som ska fundera på framtiden och det är Elin Björkman och Linnea Nilsson och det kommer påverka laget en hel del beroende på vad de bestämmer sig för. Annars har övriga mer eller mindre kontrakt.

Vad har du för förväntningar på Västerås Rönnby kommande säsong?

- Vi förväntar oss att fullborda steget som vi påbörjat. Vi är och nosar på att störa topplagen redan nu och det vill vi göra i större utsträckning kommande säsong. Vi kommer fortsätta slå i underläge men det ska inte vara en skräll att vi slår ett topplag. Så vi vill närma oss topplagen för att inom något år kunna vinna mot alla lag och vara bäst.


TV: ”Jag skulle bli av med livet om jag gick ut på gatan”

Djurgårdens tränare Mikael Öhman om vad som skulle krävas för att han skulle träna AIK.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: