Sök
Foto: Per Wiklund
Superligan SSL

Backgiganten kan bli årets spelare - "skulle vara jättestort"

Pixbo Wallenstams Ida Sundberg är nominerad till årets spelare.

Varje säsong utser en jury bestående av förbundskaptener och experter Årets Spelare inom Svensk Innebandy på dam- och herrsidan. Innebandymagazinet har haft med en representant i juryn under 20 års tid och i år var det Magnus Fredriksson som satt med.

- Vi har alltid tagit uppdraget på allvar och lagt ner mycket tid internt i arbetet. Det är alltid en spännande utmaning att hitta rätt. I år var det en helt ny arbetsgång under nomineringsarbetet vilket var intressant, säger Fredriksson till Innebandymagazinet.

Svenska Innebandyförbundet har börjar att presentera de fem kandidaterna, som juryn plockat ut, på sin hemsida och första kandidaten till att kunna bli Årets spelare på damsidan är Pixbo Wallenstams Ida Sundberg med motiveringen.

En spelare man bygger ett lag på, det är Pixbo Wallenstams Ida Sundberg. Defensiv härförare, duellspelare av rang, passningsspelare och lagkapten som jobbar i det tysta. I ett lag där man täppt igen bakåt i år med endast 103 insläppta mål på 26 matcher vilket är en stor del i att man nu är i semifinal med sikte på SM-final.

Ida Sundberg har börjat säsongen på en, som vanligt, hög nivå och nu toppat formen mot slutspelet.

- Jag har hållit en jämn nivå och blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått. Vilket, för min del, är precis så jag vill hade det eftersom man vill va som bäst nu i slutspelet. Så jag hoppas att det kommer fortsätta så nu i semifinalerna. Det känns verkligen som att vi har hittat harmoni i hela laget.

Målet för säsongen är tydligt. Sundberg vill till Gävle.

- Jag brukar inte gå och tänka så mycket på nomineringar och priser så. Det enda priset man har i sikte är ju SM-guldet och sen är det så klart jätteärofyllt att få bli nominerad till ett sånt här fint pris.

Sundberg kan inte minnas att hon någonsin vunnit något individuellt pris. Att börja med Årets Spelare skulle inte vara fy skam.

- Jag blev chockad över nomineringen. Det är lite oväntat, men jag är superglad att bli nominerad så klart, säger Sundberg och fortsätter:

- Det skulle vara jättestort och jag skulle bli jättestolt och tacksam. Jag har väl aldrig vunnit något individuellt pris direkt så det hade varit häftigt. Jag är inte känd för att vara någon poängspelare som syns jättemycket i matchprotokollet. Så jag tycker det är extra kul att folk ser vad jag är bra på och ser det defensiva jobbet som också är väldigt viktigt.

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan.Vilka som blir Årets spelare presenteras i Svensk Innebandys livestudio inför SM-finalen, som sänds kl 17-19 den 23 april på www.innebandy.tv.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.
Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.


TV: ”Jag skulle bli av med livet om jag gick ut på gatan”

Djurgårdens tränare Mikael Öhman om vad som skulle krävas för att han skulle träna AIK.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Endre i avgörande matchen Seger för Endre som utjämnade mot Pixbo Wallenstam Endre vann – håller serien mot Pixbo Wallenstam vid liv

FAKTA

Årets spelare i Svensk Innebandy

Årets spelare från senaste säsongen till och med 1986/87:

 • 2019/20 Dam: Ellen Rasmussen, Malmö FBC Herr: Emil Johansson, IBF Falun
 • 2018/19 Dam: Emelie Wibron, IKSU Herr: Emil Johansson, IBF Falun
 • 2017/18 Dam: Moa Tschöp, Täby FC Herr: Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
 • 2016/17 Dam: Anna Wijk, KAIS Mora IF Herr: Alexander Galante Carlström, IBF Falun
 • 2015/16 Dam: Anna Wijk, KAIS Mora IF Herr: Alexander Galante Carlström, IBF Falun
 • 2014/15 Dam: Anna Jakobsson, Endre IF Herr: Robin Nilsberth, Granlo BK
 • 2013/14 Dam: Anna Wijk, KAIS Mora IF Herr: Rasmus Enström, IBF Falun
 • 2012/13 Dam: Emelie Lindström, Djurgårdens IF IBF Herr: Johan Samuelsson, Granlo BK
 • 2011/12 Dam: Emelie Lindström, Djurgårdens IF IBF Herr: Rasmus Enström, IBF Falun
 • 2010/11 Dam: Hanna Pettersson, Rönnby IBK Herr: Mika Kohonen, Storvreta IBK
 • 2009/10 Dam: Sara Kristoffersson, IBF Falun Herr: Rickie Hyvärinen, Caperiotäby FC
 • 2008/09 Dam: Emelie Lindström, Balrog B/S IK Herr: Fredrik Djurling, AIK IBF
 • 2007/08 Dam: Emelie Lindström, Balrog B/S IK Herr: Magnus Svensson, Warberg IC
 • 2006/07 Dam: Hermine Dahlerus, Balrog B/S IK Herr: Mathias Larsson, Warberg IC
 • 2005/06 Dam: Karolina Widar, Rönnby IBK Herr: Anders Hellgård, Pixbo Wallenstam IBK
 • 2004/05 Dam: Karolina Widar, Rönnby IBK Herr: Peter Fischerström, AIK
 • 2003/04 Dam: Johanna Ekeroth, Lockerud/Mariestad Herr: Johan Anderson, Jönköpings IK
 • 2002/03 Dam: Camilla Granelid, IBF Falun Herr: Anders Hellgård, Pixbo Wallenstam IBK
 • 2001/02 Dam: Hermine Dahlerus, Balrog IK Herr: Johannes Gustafsson, Haninge IBK
 • 2000/01 Dam: Sandra Persson, Öbo Örebro IBK Herr: Mika Kohonen, Balrog IK
 • 1999/00 Dam: Jenny Viklund, Boliden IB Herr: Magnus Augustsson, Pixbo Wallenstam IBK
 • 1998/99 Dam: Jenny Magnusson, IBF Falun Herr: Martin Olofsson, Örnsköldsviks SK
 • 1997/98 Dam: Johanna Ekeroth, IBK Lockerud Herr: Niklas Jihde, Pixbo IBK
 • 1996/97 Dam: Carina Rosell, Högdalens AIS Herr: Stefan Mattsson, Sjöstad IF
 • 1995/96 Dam: Pernilla Gunnskog, Växjö Östra IK Herr: Mikael Ekelund, IBF NB 87
 • 1994/95 Dam: Helena Lindberg, Sjöstad IF Herr: Stefan Mattsson. Sjöstad IF
 • 1993/94 Dam: Lena Schjölin, KFUM Örebro Herr: Keijo Pollari, IBK Lockerud
 • 1992/93 Dam: Åsa Karlsson, IBK Lockerud Herr: Conny Svensson, Balrog IK
 • 1991/92 Dam: Lena Svensson, VK Rasket Herr:Klas Karlsson, Sjöstad IF
 • 1990/91 Dam: Susanne Pettersson, IBK Lockerud Herr: Peter Ahnberg, Jönköpings IK
 • 1989/90 Dam: Ann-Mari Karppinen, IBK Lockerud Herr: Christer Wettéus, KFUM Örebro
 • 1988/89 Dam: Karin Forsberg, VK Rasket Herr: Esa Karjalainen, IBK Lockerud
 • 1987/88 Dam: Laila Mörk, Kristinebergs AIS Herr: Christer Olsson, KFUM Örebro
 • 1986/87 Dam: Sari Karjalainen, IBK Lockerud Herr: Jens Pettersson, FK Luleå
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten