Slutspel 2021
Foto: Magnus C Lydahl
SM-slutspel

Ikväll kan Endre skrämma bort sitt kvartsfinalspöke

ANNONS

Endre har spelat 16 raka slutspel men bara gått vidare till semi vid tre tillfällen, senast säsongen 15/16.

Ikväll kan Endre göra något som man bara gjort tre gånger tidigare under sina 17 raka säsonger i högstaligan. Sedan gotländskorna gick upp till Elitserien säsongen 2004/05 har man tagit sig till slutspel varje säsong men man har bara gått vidare från kvarten vid tre tillfällen. De tre senaste slutspelen har man blivit utslagna av Täby och när man för ovanlighetens skulle fick välja motståndare till säsongens slutspel valde man just att möta ärkerivalerna från Stockholm. 

- Vi röstade och flest röster föll på Täby. Det var hyfsat jämt i röstningen men som lag kände vi att det inte spelade så stor roll vilka det blev. Många spelare i årets trupp har inte varit med och mött Täby i slutspel i samma utsträckning som oss som varit här ett tag. Den enda anledning till att inte välja Täby var väl mest för att man ville möta ett nytt lag i slutspelet och inte på grund av att de slagit ut oss tidigare, säger Anna Moberg till Innebandymagazinet. 

Ett klokt val ser du ut som just nu då Endre vunnit de två första matcherna med 10-2 och 7-6 och ikväll kan segra en semifinalplats. 

- Första matchen var det inte mycket slutspelskaraktär över. Det saknades närkamper och den där hetsen som det är i slutspel. Vi kunde ta en ganska komfortabel seger tillslut men varken vi eller Täby var nog nöjda med vårt spel den matchen. Andra matchen var det absolut mer slutspel över, det var närkamper och mycket mer känslor. Skönspelet var där stundtals men mest handlade det om kamp. Spelet svängde fram och tillbaka och det var tydligt att Täby stämplat in den matchen även om vi tog ledningen med tre bollar.

Vad ligger bakom att ni aldrig har missat att gå till slutspel men väl där har ni väldigt sällan gått vidare från kvarten?

- Under mina år i klubben (Moberg gör sin 7:e säsong) har vi varje år haft ett så pass bra lag att slutspel har varit en självklarhet. Att vi inte oftare tar oss förbi kvarten är svårt att sätta fingret på men en känsla är att vi inte fått flera formationer att prestera samtidigt. Vissa år har det förlitat sig på en formation och andra år har vi haft flera starka formationer men att alla inte levererat samtidigt.

Vad måste ni göra för att vinna ikväll och äntligen slå ut Täby och gå vidare till semifinal?

- Vi behöver definitivt prestera bättre än tidigare matcher om vi ska vinna idag. Täby kommer göra allt i sin makt för att säsongen inte ska ta slut och det behöver vi möta upp med samma inställning.

Moberg har gjort sig känd som en riktig powerforward och hon har även varit med landslaget och spelat VM-kval. Men inför årets slutspel så valde Endreledningen att flytta ner henne som back och spela henne tillsammans med Stina Ander. Något som fungerat väldigt bra så här långt. 

- Efter att Corin (Rüttiman) anslöt till laget var det naturligt att jag tog en backplats, jag har spelat där för länge sedan och även några gånger under den här säsongen i slutet av matcher. Jag trivs bra där, man får ha mycket boll för det mesta och det är ju sällan tråkigt.

Endres slutspelsfacit år för år 

04/05 : Kvartsfinal,  IKSU 0-2
05/06 : Kvartsfinal, Falun  0-2
06/07 : Kvartsfinal, Falun  0-2
07/08 : Semifinal,  IKSU  0-2
08/09 : Kvartsfinal, Falun  0-2
09/10 : Semifinal, IKSU 2-3
10/11 : Kvartsfinal, Mora 2-3
11/12 : Kvartsfinal, Mora 2-3
12/13 : Kvartsfinal, Mora  2-3
13/14 : Kvartsfinal, Rönnby 0-3
14/15 : Kvartsfinal, IKSU 2-3
15/16 : Semifinal, Pixbo 0-3
16/17 : Kvartsfinal, Täby 2-3
17/18 : Kvartsfinal, Täby  0-3
18/19 : Kvartsfinal, Täby 2-3 
19/20: Inställt
20/21: Täby, leder med 2-0 


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: