#ibsilly
Foto: Johan Thörnberg
Superligan

SSL-laget värvar center: "En jätterolig möjlighet"

ANNONS

Västerås Rönnby fortsätter presentera #ibsilly-nyheter på löpande band.

Västerås Rönnby, som slutade sjua i SSL och som nu spelar kvartsfinal mot Pixbo (underläge 0-2), har varit ett av ligans mest aktiva lag under #ibsilly-perioden. 

Man har presenterat flera kontraktsförlängingar samt två värvningar från RIG Umeå: Backen Ellen Hansson och forwarden Joanna Hjelm. Nu presenterar man nästa spelare som ansluter till klubben.

Centern Elin Lindberg, närmast från Västerås IBS, har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. 03:an har varit med och känt på SSL-spel den här säsongen i form via en dubbellicens, men nu är hon en permanent Rönnby-spelare.

- Elin utmärkte sig tidigt för mig på lektionerna med Widenskas NIU genom sin positiva vetgiriga personligt. Hon är väldigt snäll samtidigt som hon är en enorm tävlingsmänniska vilket kan vara överraskande. Jag tror att det är det som gör att hon gått in i SSL på det positiva sättet hon gjort i år, säger Rönnbys tränare Andreas Harnesk i ett pressmeddelande från klubben och tillägger:

- Trots månaders uppehåll från innebandy när allsvenskan stängde ner har hon gått in och spelat nästan alla matcher med oss efter ett par veckors inkörningsperiod. Elin har som spelare en härlig mix av hårt arbete & fysiskt spel samtidigt som hon är ett stort hot med sitt skott. Hon har lätt att lära sig och med rätt träning kommer hon kunna slå sig in i den absoluta toppen. 

Elin Lindbergs egna ord om övergången:

- Jag ser det som en jätterolig möjlighet att få utvecklas vidare i Rönnby. Varje träning och match är grymma utbildningstillfällen för mig. Jag ser även fram emot att få genomföra en hel säsong med laget.

Läs också: #ibsilly 2021: SSL Dam - lag för lag



TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: